Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

EVO en TLN: Kabinet negeert goederenvervoer

Datum nieuwsfeit: 19-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
EVO, Ondernemersorganisatie voor logistiek en transport
http://www.evo.nl

persbericht
EMBARGO
tot dinsdag 19 september 2000, 15.15 uur

EVO en TLN over Rijksbegroting 2001:
KABINET NEGEERT GOEDERENVERVOER

Tot grote teleurstelling van EVO en Transport en Logistiek Nederland (TLN) heeft het kabinet in de Rijksbegroting 2001 verzuimd een specifiek beleid op te stellen voor het goederenvervoer. Zolang een dergelijk beleid ontbreekt, is het werken aan een goede doorstroming van het goederenvervoer gedoemd te mislukken.

Op dit moment zijn de organisaties met minister Netelenbos (Verkeer en Waterstaat) in gesprek over de uitwerking van het Bereikbaarheidsoffensief Randstad (BOR). Inzet voor EVO en TLN is dat nadrukkelijk onderscheid wordt gemaakt tussen personen- en goederenvervoer. Helaas laat het kabinet zich voornamelijk leiden door de behoeften van het personenverkeer. Dit betekent in de praktijk dat de overheid de specifieke problemen in het goederenvervoer niet erkent.

Met het bovengenoemde bereikbaarheidsoffensief lijkt het kabinet in te zien dat de voorgenomen investeringen in infrastructuur tot 2010 (het zogenoemde MIT) onvoldoende zijn om de files op te lossen. Maar ook buiten de Randstad zijn extra investeringen nodig. De provincies komen, zoals gevraagd door de minister, voor 1 februari 2001 met een overzicht van knelpunten op het wegennet. EVO en TLN zullen in dit verband met name de knelpunten inventariseren voor het goederenvervoer. Het kabinet moet er dan wel voor zorgen dat er voldoende financiële middelen zijn om die knelpunten op te lossen.

De organisaties hebben de fractievoorzitters in de Tweede Kamer een uitgebreide brief gestuurd met een reactie op de Rijksbegroting 2001.Voor meer informatie kunt u bellen met:
· René de Bondt (EVO), telefoon: 079 - 346 73 73 · Clarisse Buma, (Transport en Logistiek Nederland), telefoon: 079-36 36 115

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie