Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Louis van Gaal traint Paralympisch voetbalteam

Datum nieuwsfeit: 19-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

NED. BOND VOOR AANGEPAST SPORTEN

Louis van Gaal traint Paralympisch Team

Bunnik, 19 september 2000 - De voorbereiding van het Nederlands Paralympisch voetbalteam op de Paralympische Spelen in Sydney (van 18 t/m 29 oktober 2000) is nagenoeg afgerond. Na een intensieve trainingsperiode van de afgelopen maanden met een trainingskamp in Spanje en twee keer per week op Papendal zijn er nog drie activiteiten voordat het gouden team van Atlanta vanaf 4 oktober haar Paralympische titel in Australië zal gaan verdedigen.

Louis van Gaal
De training op donderdag 21 september 2000 zal geleid worden door bondscoach Louis van Gaal. De training begint om 19.30 uur op het kunstgrasveld op Papendal.

Dames hoofdklasser
Op dinsdag 26 september wordt er nog een oefenwedstrijd gespeeld tegen de dames van hoofdklasser Be Quick, eveneens om 19.30 uur op het kunstgrasveld van Papendal.

Pim Doesburg op 'Sydney-veld'
Om niets aan het toeval over te laten traint het team vrijdag 29 september nog éénmaal op het Sydney-kunstgrasveld in Amstelveen. Op dit veld zal keeperstrainer Pim Doesburg een gasttraining geven aan de beide keepers uit de selectie. Deze training is op vrijdagavond om 20.30 uur in Amstelveen bij hockeyclub Amsterdam.

Het voetbalteam verdedigt in Sydney haar Paralympische titel van Atlanta 1996. De opening van de Paralympics zijn op 18 oktober 2000. De eerste poulewedstrijd is op 21 oktober tegen de Oekraïne, op 23 oktober wordt er tegen Argentinië gespeeld en de laatste poulewedstrijd is op 25 oktober tegen Portugal. De halve finales vinden plaats op 27 oktober tegen de nummers één en twee uit de andere poule. In deze poule spelen Rusland, Spanje, Brazilië en het gastland Australië. Zowel de finale van het voetbal als de sluiting van de Paralympics zijn op 29 oktober 2000.


---
Voor meer informatie
NEBAS, Nederlandse Bond voor Aangepast Sporten
Diek Scholten, perschef Nederlands Paralympisch Team 06-54762966 of
Jan-Hein Evers, teammanager van het Nederlands Paralympisch voetbalteam 06-22937897.

19 sep 00 17:13

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie