Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Openbaar college op Prinsjesdag Universiteit Leiden

Datum nieuwsfeit: 19-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit Leiden

Meer informatie: dienst Interne en Externe Communicatie, tel. 071-5273282

Prof.dr. Sweder van Wijnbergen geeft commentaar op rijksbegroting

Persbericht 4 (12 september 2000)

Haagse Vestiging Universiteit Leiden organiseert openbaar college op Prinsjesdag

Op dinsdag 19 september a.s. - Prinsjesdag - vindt in de aula van de Koninklijke Bibliotheek een openbaar college plaats, waarin prof.dr. S(weder).J.G. van Wijnbergen, gastdocent aan de Haagse Vestiging van de Universiteit Leiden, commentaar geeft op de Rijksbegroting 2001. Na de bijdrage van Van Wijnbergen is er gelegenheid tot publiek debat.

De econometrist prof.dr. S.J.G. van Wijnbergen werd door Het Financieele Dagblad `een briljante econoom' genoemd, die zich graag in het debat mengt. Van Wijnbergen was tot eind september 1999 secretaris-generaal van het Ministerie van Economische Zaken. Hij lanceerde in die hoedanigheid - maar ook daarna - veel originele ideeën over de staatsschuld, de nieuwe economie, het nieuwe belastingstelsel, marktwerking en privatisering. Van Wijnbergen is nu hoogleraar economie aan de Universiteit van Amsterdam en gastdocent bij de avondopleiding Politieke Wetenschap van de Haagse Vestiging van de Leidse Universiteit.

Het openbaar college begint om 20.00 uur en is vrij toegankelijk voor belangstellenden. Het adres van de Koninklijke Bibliotheek is: Prins Willem-Alexanderhof 5 in Den Haag.

Volgend openbaar college over Privatisering

Op dinsdag 26 september geeft Van Wijnbergen voor de studenten Politieke Wetenschap college over privatisering en regulatie. Ook dit college is openbaar en vindt plaats in de aula van de Koninklijke Bibliotheek; aanvang 20.00 uur.

Nadere informatie bij Anja de Zeeuw, communicatie-adviseur Haagse Vestiging,
telefoon 070 309 66 36, fax 070 309 66 37,
mobiel 06 55 80 31 77,
e-mail (info@adezeeuw.com)

Meer informatie: mw.dr. B.T. Hogenelst (Internationalisering, Communicatie en Studenten) Tel. 071-5273282 / Email (BT.Hogenelst@ics.leidenuniv.nl) / 14 september 2000, 09:34 uur

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie