Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 19-09-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE LEIDERDORP Bureau Communicatie
Telefoon 071-5459800
Fax 071-5459326
Afkomstig van: Elene de Kruijf
Datum: 19 september 2000

Brand in woning Leiden In een bovenwoning aan de Clarensteeg is maandag 18 september omstreeks 10.45 uur een brand geweest. Een buurtbewoner zag rook uit de betreffende woning komen en waarschuwde de bewoner. De brandweer heeft de brand geblust. Er is flinke schade ontstaan. De technische recherche van de politie doet dinsdag onderzoek naar de toedracht van de brand.

Drie aanhoudingen Leiden De politie kreeg 18 september omstreeks 14.00 uur een melding dat er ingebroken werd op de Haverstraat. Een getuige was de vluchtende verdachten achterna gerend. Na een zoektocht werden op de Roodenburgstraat drie mannen aangehouden die aan het opgegeven signalement voldeden. Het ging om twee 17 jarige Leidenaren en een 19 jarige plaatsgenoot. Het drietal ontkent dat zij hebben ingebroken. Ze zitten nog vast voor verder verhoor. Door de afwezigheid van de bewoner moet ook nog vastgesteld worden wat er precies gestolen is.

Rijden onder invloed Leiden Een 42 jarige man uit Leiden is dinsdag 19 september omstreeks 01.30 uur aangehouden in verband met verdenking van rijden onder invloed. De man reed over de Lammenschansweg toen hij gecondoleerd werd. De man bleek een ademalcoholgehalte te hebben van 645, de limiet is 235. De man heeft een proces-verbaal en een rijverbod gekregen. De man bleek eerder op de avond al gewaarschuwd te zijn door agenten niet te gaan rijden.

Rijden onder invloed Boskoop Een 36 jarige man uit Boskoop is dinsdag 19 september omstreeks 01.35 uur aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De man reed over de Koninginneweg toen hij gecontroleerd werd. De man bleek een ademalcoholgehalte te hebben van 745, de limiet is 235. De man heeft een proces-verbaal en een rijverbod gekregen. Bovendien werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Rijden onder invloed Nieuwerkerk Een 57 jarige man uit Nieuwerkerk is maandag 18 september omstreeks 23.45 uur aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De man reed over de Hoofdweg toen hij gecontroleerd werd. De man bleek een ademalcoholgehalte te hebben van 270, de limiet is 235. De man heeft een bekeuring gekregen en een rijverbod.

Fietser over kop Gouda Een onfortuinlijke 22-jarige fietser uit Schoonhoven sloeg maandag 18 september rond 19.50 uur op het fietspad langs de Provincialeweg West door nog onbekende oorzaak met zijn racefiets over de kop. De man liep daarbij een kaakfractuur op en is overgebracht naar het Groenehartziekenhuis.

Politie controleert op drankgebruik Gouda De politie heeft in de avond en nacht van maandag 18 op dinsdag 19 september op diverse plaatsen in Gouda weggebruikers gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Vijf weggebruikers, vier automobilisten en één bromfietser, liepen tegen de lamp. Tevens bleek de bromfiets niet verzekerd te zijn en de bromfietser niet in het bezit van een bromfietscertificaat. Bij de bestuurders werd uitgeademde lucht gemeten van 330 tot 765 Ugl. De limiet is 220 Ugl.

Onder invloed Krimpen aan de Lek Op de C.G. Roosweg heeft de politie maandagavond 18 september een 31-jarige automobilist uit Krimpen aangehouden. Rond 20:00 uur werd de man, die een bestelbus bestuurde, naar de kant van de weg gehaald voor een blaastest. De man blies 490 microgram; ruim 1, 00 promille. Hij kreeg voor de eerste vier uur een rijverbod om te ontnuchteren en kan daarbij rekenen op een boete van f 800,-.

Aanhouding Schoonhoven In de vroege morgen van dinsdag 19 september heeft de politie in Schoonhoven een 36-jarige man uit Rotterdam aangehouden. Rond 03:45 uur belde een alerte bewoner de politie met de melding dat er een man zich verdacht ophield rond de Albert Schweizerlaan. De politie trof inderdaad een man die opvallend veel belangstelling had voor woningen. Bij de eerste benadering van de man, wist deze de wijk in te vluchten. Even later is hij op de Rotterdamseweg aangehouden. Vermoedelijk wilde de man een inbraakpoging wagen. De politie onderzoekt of de man verantwoordelijk is voor al eerder gepleegde woninginbraken.

Bromfietser onderuit Alphen aan den Rijn Op 19 september, omstreeks 02.15 uur kwam een melding binnen dat een man ter hoogte van het oude raadhuis onderuit was gegaan met zijn bromfiets. De ambulance was reeds ter plaatse en de man had grote moeite zich staande te houden. Hij liep zelfs tegen een boom aan en bleef vervolgens liggen. De man werd overgebracht naar het bureau en daar is een bloedproef van hem afgenomen door een arts. De man is ingesloten om zijn roes uit te slapen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie