Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vandaag in de Tweede Kamer: Prinsjesdag

Datum nieuwsfeit: 19-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Tweede Kamer der Staten Generaal
Zoek soortgelijke berichten
Agenda Tweede Kamer

Dit schema wordt regelmatig ververst.
Bekijk voor de laatste versie het originele schema.


dinsdag 19 september 2000

VERENIGDE VERGADERING

De Eerste en de Tweede Kamer komen op de derde dinsdag van september om 13.00 uur in een verenigde vergadering bijeen in de Ridderzaal voor een uiteenzetting door Hare Majesteit de Koningin van het door de regering uit te voeren beleid.

KAMERVERGADERING (via draadomroep)

De vergadering van de Tweede Kamer begint om 15.00 uur. Bij aanvang van de vergadering biedt de minister van Financiën namens de regering de Rijksbegroting voor het jaar 2001 en de Miljoenennota aan. Ten slotte stelt de Kamer haar agenda voor de komende periode vast.

ACTIVITEITEN EN VERSLAGLEGGING ROND PRINSJESDAG

INFORMATIE

Informatie over Prinsjesdag en de Koninklijke Stoet is verkrijgbaar bij de afdeling Voorlichting (H216) en de balie van de afdeling Bezoekers en Informatie (Burgerzaal).

WINKELTJE

Het Winkeltje van de Tweede Kamer in de Statenpassage (rode kubus) is van 10.00 tot ca. 17.00 uur geopend.

LIVE-TELEVISIE VANUIT DE TWEEDE KAMER

Een groot deel van de verslaggeving rond Prinsjesdag komt vanuit het Tweede-Kamergebouw. De NOS doet verslag van de rijtoer, de troonrede en de aanbieding van de Rijksbegroting 2001 via Nederland 2 vanaf 12.30 uur. Gesprekken met fractievoorzitters, bewindspersonen en politieke commentatoren worden rechtstreeks uitgezonden vanuit de Oude Zaal. De centrale presentatie komt vanuit de Schrijfkamer.

LIVE-RADIO VANUIT DE TWEEDE KAMER

Radio 1 en Radio Nederland Wereldomroep verzorgen beiden een speciale uitzending naar aanleiding van de Troonrede en de Rijksbegroting 2001 van 12.00 tot 17.00 uur. De presentatie heeft plaats in de Rooksalon.

EVENEMENTEN

De jaarlijkse interreligieuze / interlevensbeschouwelijke bezinningsbijeenkomst ter gelegenheid van Prinsjesdag wordt van 10.30 tot ca. 11.15 uur gehouden in de Grote Kerk van Den Haag.

Vanaf 20.30 uur wordt op het Binnenhof de Residentie Drumshow gehouden. Hieraan wordt door een groot aantal Haagse Drum- en Showkorpsen deelgenomen.

RESTAURATIEVE VOORZIENINGEN

Vanaf 09.00 uur is er koffie met gebak verkrijgbaar in het Statenrestaurant, Ledenrestaurant en het Persbuffet, en tussen 11.00 en 14.00 uur tevens in het Pleinrestaurant.

Lunch is verkrijgbaar tussen 11.00 en 15.00 uur in het Statenrestaurant, Ledenrestaurant en Pleinrestaurant.

Voor het diner kunt u tussen 17.00 en 20.30 uur terecht in het Statenrestaurant.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie