Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rodenrijs tekent overeenkomst Eurowoningen en 3B-Wonen

Datum nieuwsfeit: 19-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Berkel en Rodenrijs
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Berkel en Rodenrijs

Gemeente Berkel en Rodenrijs ondertekent overeenkomsten met Eurowoningen en 3B-Wonen

De gemeente Berkel en Rodenrijs tekenden met
Projectontwikkelingsmaatschappij Eurowoningen en 3B-Wonen op 12 september samenwerkingsovereenkomsten voor de bouw van woningen in de wijk Meerpolder. Deze overeenkomsten werden ondertekend door burgemeester M.E.B. de Goeij-Smulders en drs. J. Prins namens Eurowoningen. Namens de Woningstichting tekende de heer P. van Rutten. 3B-Wonen ontwikkelt in het samenwerkingsgebied een project met 50 driekamerappartementen, 44 eengezinswoningen en 45 seniorenappartementen. Een project waarvoor in het vierde kwartaal van dit jaar de eerste paal wordt geslagen.

De bouwactiviteiten van Eurowoningen worden gevoerd onder de naam Staalblauw c.v., een samenwerkingsverband tussen het Bedrijfspensioenfonds voor de Metaal en Eurowoningen. In oktober 1999 werd met Staalblauw een intentie-overeenkomst ondertekend. In de samenwerkingsovereenkomst zijn de voorwaarden vastgelegd waarbinnen de gemeente, Staalblauw en 3B-Wonen 1.900 woningen in de Vinex-locatie Meerpolder gaan ontwikkelen. In de overeenkomst zijn vergaande afspraken gemaakt over het woningbouwprogramma, d.w.z. over het aantal woningen, de prijscategorieën en het gebied waar wordt gebouwd. Op dit moment gaan de partijen ervan uit dat Staalblauw in februari 2001 met de eerste bouwfase begint en vervolgens 1501 woningen gaat bouwen tot en met 2004.

Aantrekkelijk en rijk geschakeerd
Het totale programma voor de Meerpolder is rijk geschakeerd met woningtypes in diverse prijsklassen, van appartementen tot vrijstaande huizen. Bovendien heeft dit plan voor de Meerpolder een aantrekkelijk leefklimaat in zich. Zo komt er een grote waterplas van 1 km lang, waardoor een aangename en recreatieve buitenruimte ontstaat, die doorloopt tot de bestaande bebouwing. Het huidige winkelcentrum wordt uitgebreid en grenst direct aan de nieuwe wijk. Eurowoningen heeft onder meer een woondomein ontworpen waar de woningen direct aan grenzen. Het bijzondere hiervan is dat de bewoners geen eigen tuin hebben maar een parkachtig gebied met een openbaar karakter.

Mooi uitzicht
De senioren - verbonden in de groep "de Zilveren Schakel" hebben straks in de tweede fase van het 3B-Wonenproject vanuit hun woontoren een mooi uitzicht op de waterplas en het woondomein. Het plan voldoet bovendien aan de duurzaamheideisen van deze tijd, waarin o.a. integraal waterbeheer, energie- en materialengebruik en warmtelevering. In onze gemeente bestaat al enige tijd een grote behoefte aan woonruimte. Regionaal en ook buiten de regio is de belangstelling voor Berkel en Rodenrijs zeer groot. Dat is o.a. te zien aan de duizenden personen die zich als belangstellende bij onze gemeente hebben ingeschreven.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie