Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Italiaanse aktivisten op weg naar Praag geweigerd bij grens

Datum nieuwsfeit: 19-09-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Vijf aktivisten van Ya Basta! uit Milaan geweigerd bij Tsjechische grens

Op dit moment staan weer mensen voor de Tsjechische grens. Ditmaal mensen van Ya Basta! uit Milaan, die op weg waren naar Praag om te helpen de grote demonstratie op dinsdag 26 september voor te bereiden. Vijf aktivisten werden gisteravond tegengehouden bij de Tsjechische grens in de buurt van Pilsen.

Na het kontroleren van hun dokumenten werd hun auto doorzocht en een kleine poster met antiracistische tekst en een klein campingmes gevonden. Deze vondsen was voldoende om in hun paspoorten diverse stempels te zetten en hun de toegang tot Tsjechië te weigeren. De aktivisten zijn nu 'ongewenste personen', en hun namen zijn geregistreerd in het informatiesysteem bij de grens. Er werd geen reden gegeven voor de toegangsweigering. Het excuus hiervoor was dat de douane alleen Tsjechisch kon spreken.

Op dit moment zijn de mensen van Ya Basta! op Duits grondgebied, bij de grensovergang Waidhaus-Rozvadov, snelweg 93 (duits)/5 (Tsjechische nummering), en hebben geen mogelijkheid om de grens over te gaan.

Ya Basta!, anderen in Italië en mensen in Praag zijn bezig druk uit te oefenen via verschillende ambassades, media en juristen. Ook zal er vanmiddag om 5 uur een zitdemonstratie zijn voor het Tsjechische consulaat in Milaan.

Voor meer informatie: Platform Praagse Herfst, 0317 - 423588 of (praagseh@dds.nl),
voor achtergrondinformatie over akties tegen IMF/WB : huizen.dds.nl/~stank

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie