Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Oogetuigeverslag nieuwe onrusten op de Molukken

Datum nieuwsfeit: 19-09-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
SITUATIE AMBON 19-09-2000
Weer onrusten op de Molukken

Eiland Saparua, maandag 18/09
Een motorboot vanuit een moslim desa Siri Sore Islam met bestemming eiland Seram, werd op maandag 18/09 door een mysterieuze sluipschutter beschoten. Een politieagent Prada Baharuddin (Brimob) en een burger (naam onbekend) kwamen daarbij om het leven, en een politieagent Prada Siagian (Brimob) raakte gewond. De schoten werden gelost vanuit een onbewoond gebied bij tanjung Ouw. Dit incident werd meteen verspreid, met het gevolg dat massa zich koncentreren in desa Siri Sore Islam en zonder het incident te klarificeren meteen een aanval richtte op de grenslijn bij desa Ulath. Namen van slachtoffers zijn tot nu toe niet bekend. Tientallen huizen werden vernield en in brand gestoken.

Eiland Seram kota Masohi, maandag 18/09
Naar aanleiding van het incident op het eiland Saparua heeft massa in kota Masohi een auto met stenen bekogeld. Een ojek(motor)rijder Jopie Huliselan werd met een steekwapen gestoken. Hetzelfde gebeurt met een 11 jarig scholier Thomas Rianikway die achterop de motor zat. Beiden liggen momenteel in het ziekenhuis te Masohi. Ook Marthin Tahapari (38) ondergaat hetzelfde lot.

Situatie eiland Saparua en Seram is nu onder controle.

Kota Ambon, dinsdag 19/09
Vanmorgen heeft de Mariniers Jihad strijders gevangen genomen die van plan zijn desa Galala en Halong aan te vallen. Zij kwamen uit de richting Air Besar (Karang Panjang atas) en in het bezit van standaard wapens.

Ca. 12.00 uur heeft men een boot waar Christenen inzitten beschoten. De schoten worden gelost vanuit Batu Merah. De vissersboot, gebruikt als passagiersboot komt vanuit Galala richting Benteng Gudang Arang. Er zijn twee doden t.w. Agustina Letlora en Elisa Haluet, en 16 gewonden.

Vandaag is de opening van een door Moslims en Christen vrouwen opgezette gezamelijke markt, welke plaats vindt in het "Mardika veld". De bedoeling is om goedkope waren te verkopen, dit in het kader van herstel en verzoening. Dit wordt echter verstoord door een aantal moslims jongeren die met stenen gooien.

Omstreeks de zelfde tijd koncentreert massa zich bij Soa Bali, waardoor de weg naar Pohon Puleh meteen wordt geblokkeerd.

De situatie in Ambonstad is nu onder controle

Tot zover, meer nieuws volgt

Paulien Joel-Parera Ambon 19-09-2000

Maandag 18-09-2000
Nu het rustiger is geworden, opnieuw een incident bij tanjung Ouw in Saparua, op maandag 18/9 waarbij een lid van de Brimob slachtoffer is geworden.

Situatie Ambon

Drie Nederlanders, w.o. 2 afkomstig uit de Molukken en 1 volbloed Nederlander werden gisteren 12-09, na een bezoek van ca. 3 uur te hebben gebracht bij de reeds verwoeste dorp Waai, door massa moslims uit de omgeving aangevallen. De drie zijn met de groep van PU (Openbare Werken) en van de Pemda (totaal 5 autos's) meegegaan en documentatie van de verwoeste dorp gemaakt. Op de terugweg ca. 500 meter van desa Waai, was de weg gebarriceerd en werden ze door massa aangevallen , waarbij de

Situatie Ambon

Uitspraak Jihadleider Jaffar Umar Thalib
De uitspraak van Jihad leider Jaffar Umar Thalib tijdens "Tabligh Akbar FKASWJ" in de moskee Alfatah in Ambon; dat Laskar Jihad de oorlog zal blijven voortzetten op de Molukken totdat er geen een Christen meer overblijft, heeft heel wat paniek en angst en oplaaiende emoties, onder de Molukse bevolking bij zowel Christenen als Moslims bezorgd. Dit is uitgezonden via "Radio Gema Suara Muslim 99, 7 FM. d.d. 03-09-2000. Jihad leider Thalib zei dat oorlog de enige oplossing is om een einde te maken aan het geweld. Daarnaast zegt hij dat RMS de brein is achter dit alles. Thalib heeft ook openlijk gezegd dat president Gus Dur een landverrader is.

Mortieren
Op dinsdagavond 05-09 om 21.00 en 22.30 heeft men een twee-tal mortieren naar Mardika Gang Da Vista (ca. 500 mtr.van Manise Hotel) geschoten. Beide mortieren zijn gelukkig niet ontploft, maar wel een hoop paniek onder de bevolking. Het is nog steeds niet bekend wie de mortieren heeft geschoten.

RMS
Ds. Sammy Titaley verzocht Pemda een halt toe te roepen aan een elitegroep Moslims, omdat zij herhaaldelijk openlijk publiceren dat alle Christenen op de Molukken tot de groep R.M.S. = Republiek Maluku Serani (= een Ambonees woord voor Christenen) behoren. Dit lost het probleem op de Molukken niet op.

Situatie nu
Ondanks de laatste gebeurtenissen, en ondanks dat er bijna elke avond met bommen en granaten werden gegooid, is het nog steeds rustig gebleven in de stad Ambon. De bevolking trapt er niet meer in! Op de andere eilanden zoals Seram, Saparua en Haruku is het ook rustig gebleven. In Tual, Maluku Tenggara komen zelfs Christenen en Moslims bijelkaar.

De airport is nog steeds open, en Merpati vliegt nog steeds 4x per week naar Jakarta via Makassar. Straks op 1 oktober vliegt de Merpati weer naar 2x per week naar Tual. Op 14 september komt de eerste Pelni boot Dobonsolo binnen, na een vaarverbod van een maand. De telefoon communicatie in Latuhalat is nog steeds defect en ook op de meeste plaatsen in Passo. Telkomsel (Handphone), behalve Metrosel is momenteel nog steeds uitgeschakeld.

Mijn nieuwe nummer bij de metrosel is 0829110186 en is dus ook te bereiken in Kusu Kusu Sereh.

Tot zover
Ambon nieuws
07-09-2000
Paulien Joel-Parera

Dan volgt hieronder een artikel over Nederland

Krant van vandaag SIWA LIMA 28-08-2000 (0vergetypt)

BELANDA: PENYELESAIAN KONFLIK MALUKU TANPA MILITAIR INTERNASIONAAL

Den Haag, Siwa Lima
Pemerintah Kerajaan Belanda mendukung penuh penyelesaian konflik di kawasan Maluku tanpa melibatkan pasukan militer internasional, kata Menlu Belanda Jozias van Aartsen, usai makan siang dengan Menlu Alwi Shihab di Den Haag. "Kami yakin Pemerintah Indonesia dapat segera menghentikan konflik dan memulihkan keamanan di Maluku. Indonesia lebih berhak menentukan perlu tidaknya keterlibatan militer internasonal" ujarnya kepada pers di Den Haag, Jumat. Van Aartsen menegaskan, Belanda tetap pada komitmen meningkatkan hubungan baik yang penuh persahabatan dan tidak akan mengorbankan kepentingan positifnya terhadap Indonesia. Bahkan, ia menjelaskan dalam pembicaraan dengan Alwi Shihab disepakati kesiapan Belanda untuk menyiapkan bantuan suku cadang bagi sejumlah kapal milik TNI-AL, yang digunakan untuk mengamankan kawasan Maluku guna mempercepat penyelesaian konflik. "Bantuan spare parts ini siap dikirimkan begitu Pemerintah Indonesia menyampaikan permintaan resmi teknisnya" katanya.

Selain itu, ia menyambut baik keinginan Presiden Abdurahman Wahid untuk menempatkan mantan Menlu Belanda, Hans van der Broek, selaku penesehat umumnya. "Kami menghargai keinginan baik Presiden Wahid, dan mengharapkan van Broek yang memiliki banyak pengalaman internasioanl dapat mempererat hubungan baik di antara kedua negara" kata van Aartsen.

Sementara itu, Alwi Shihab menjelaskan, Gus Dur akan segera mengundang Hans van der broek ke Indonesia guna membahas sejumlah hal umum yang nantinya diharapkan dapat meningkatkan upaya Pemerintah RI menyelesaikan masalah aktual. Posisi Van der broek tidak beda dengan (mantan Menlu AS) Henry Kissinger. (*/lai)

Vertaling
NEDERLAND: OPLOSSEN CONFLICT MALUKU, ZONDER INTERNATIONAAL LEGER.

Den Haag, Siwa Lima

De Nederlandse regering geeft volledig ondersteuning voor het oplossen van het conflict op de Molukken, zonder inmenging van het internationaal leger, aldus Minister van Buitenlandse Zaken, Josias van Aartsen, tijdens de lunch met de Indonesische Minister van Buitenlandse Zaken Alwi Shihab in Den Haag. "Wij zijn ervan overtuigd dat de Indonesische Regering het conflikt op de Molukken zo spoedig mogelijk zullen oplossen en de orde aldaar te handhaven. Indonesia heeft het meeste recht te oordelen of het nodig is internationaal leger te betrekken of niet" , aldus van Aartsen tegen de pers in Den Haag op vrijdag j.l.

Van Aartsen zei uitdrukkelijk dat Nederland bij het komitme blijft om de goede binding en vriendschap te versterken en niet in staat is om de positieve belangen op te geven tegen Indonesie. Integendeel, hij licht, tijdens de bespreking toe, met Alwi Shihab, dat Nederland overeen stemt met het zenden van bepaalde hulpgoederen voor een aantal schepen van TNI -AL (marine), welke gebruikt zullen worden voor het snel oplossen van de conflicten op de Molukken. Deze "spare-parts" zullen verzonden worden, zodra Indonesie een verzoek indient, aldus van Aartsen.

Buiten dat, prijst hij de wil van President Abdurahman Wahid om de voormalige Min. van Buitenlandse Zaken, Hans van der broek , als zijn algemene adviseur aan te stellen. "Wij respecteren de goede wil van President Wahid, en hopen dat van Der Broek, die veel internationale ervaring heeft, de goede verbondenheid tussen Nederland en Indonesie zal versterken", aldus van Aarsten.

Ondertussen, licht Alwi Shihab toe, dat Gus Dur. Hans van der Broek zo spoedig mogelijk zal uitnodigen om naar Indonesie te komen, om wat algemene zaken te bespreken, en de hoop zal uitspreken de wil van de Indonesische regering te versterken om de actuele problemen op te lossen. "Positie Van der Broek verschilt niet met die van (voormalige Min. van Buitenlandse Zaken) Henry Kissinger. (*'lai).

Tot zover verslag situatie Ambon.

Ambon, 28 augustus 2000

Paulien Joel-Parera

Onderwijs
Ca. 1500 onderwijzers zijn i.v.m. de onrusten weggevlucht, met het gevolg dat een aantal scholen plat liggen.

Hulpverlening
P.M.I. (Pelangan Merah Indonesia = Rode Kruis Indonesie) heeft voor 400 juta rupiah hulpgoederen geschonken t.b.v. de vluchtelingen in de provincie Maluku en Noord Maluku. De hulpgoederen zijn: 1000 dekens
1500 tikar's
1600 plastik bloed
3000 kleding
34 koli's medicijnen
3000 kg. rijst
100 stuks closet
300 ton korma

Lijst van Nederlanders die momenteel in Ambon
Molukse Nederlandse Repatrianten

1. mw.Gaspersz-Johanes Seri, eiland Ambon

2. dhr.Angkotta Latuhalat eiland Ambon

3. dhr,Mainake Amahusu eiland Ambon

4. dhr.E.Hunila Riang eiland Ambon

5. dhr.C.Kiriwenno Passo eiland Ambon

6. mw.Lakburlawal Rumah Tiga eiland Ambon

7. mw.K.Manuputty-Barnella Wayame eiland Ambon
8. mw.Manuputty-Haumahu Waai eiland Ambon

9. dhr.J.Nahuway Kudamati eiland Ambon

10. dhr.J.Puturuhu Kusu Kusu Sereh, eiland Ambon
11. dhr.J.Pattisalano Mardika eiland Ambon

12. dhr.M.Pocerattu Kamarian, eiland Seram

13. mw.T.Sahetapy-Sapulette Kamarian, eiland Seram
14. mw.M.Sihasale-Kaya Haria, eiland Saparua
15. dhr.S.Tomasoa Mahu eiland Saparua

16. mw.E.Tomasoa-Kayadoe Mahu eiland Saparua

17. dhr.Z.Usmany Aboro eiland Haruku

18. dhr.R.D.Sapulete Saparua

19. mw.Sapulette-Atiuta Saparua

20. dhr,Josadat Tahapary Nusalaut

21. mw.De Lima-Reawaruw Waai eiland Ambon

22. dhr.J.Manuhutu Saparua

23. mw.J.Maspaitella-Maitimu Negeri lama eiland Ambon
24. dhr.G.J.Pattiwael Saparua

Expatriates
geen

Missi Rooms Katholieke Kerk

25. zuster Fransesco Moens Ambonstad - is momenteel in Nederland
26. Pater Kees Bohm Ambonstad

27. Pastoor Wim Zomer Ambonstad

Toeristen
Josef Taihattu
Pieter Schouten

Opmerking:
verder is mij doorgegeven dat een 7-tal Molukse Nederlandse verpleegsters momenteel werkzaam zijn in de RSU (Rumah Sakit Umum) Algemeen Ziekenhuis voor een periode van 2 maanden. Ik ga vanmiddag nog naar het RSU om hierover meer inlichtingen te krijgen, in welk verband zij hier zijn gekomen.

Paulien Joel-Parera, Ambon 15-09-2000

21-05-2000

List of Ambon personnel leaving for Jakarta

United Nations (PBB)

1. Thelma C. Orbase Filipino ZZ040157 Diplomatic visa

Ducth Embassy

1. Anje Manuputty Netherlands D 01032041 Diplomatic pasp.
2. sister Catharine Cos Ind/Ned. E 513216

3. sister Thereisa Lefteuw Indonesie G 787707

Mercy Corps International

1. Janet Sawaya American


ACF

1. Laurent Phung French 96LL85440

2. Jerome Frignet French 91AE27822

3. Karine Sahili French 99ZP43014

4. Carole Pranti French 96TE97142

5. Denis Menigom French 99HF71967

MSF

1. Claire Quillet French

2. Maria Schutz Swedisch 65858938

3. Maria Thereisa Vilhena Swiss 9768938 Tentative
4. Phillip Havet Belgian EB723065 Tentative

5. Chahyo Indonesian Guest

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...