Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Reconstructie Geldropseweg en kruispunten gemeente Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 19-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Eindhoven

Persbericht: 19 september 2000

Reconstructie Geldropseweg en kruispunten Petrus Dondersstraat - Gabriël Metsulaan

Maandag 2 oktober start de gemeente Eindhoven met de reconstructie van het stuk Geldropseweg tussen de Petrus Dondersstraat en Gabriël Metsulaan/Sint Jorislaan. Ook de beide kruispunten worden opnieuw ingericht. Tijdens de werkzaamheden, die tot eind november duren, zal steeds één rijrichting open blijven.

Verkeer vanuit Eindhoven wordt via de Geldropseweg - Hertogstraat - Stratumsedijk - Leenderweg - Ring - Geldropseweg omgeleid. Verkeer vanuit Geldrop richting centrum wordt via dezelfde route omgeleid. De reconstructie van het stuk Geldropseweg en de kruispunten is het sluitstuk van eerdere werkzaamheden aan de aansluitende wegen. De inrichting van de Geldropseweg en kruispunten wordt aangepast, daarmee worden weg en kruispunten veiliger. Ook wordt onder andere de voorsorteersituatie op de kruising Geldropseweg/ Gabriël Metsulaan gewijzigd. Het (versleten) asfalt wordt vernieuwd en onder het kruispunt met de Jorislaan wordt een nieuwe riolering gelegd.

Er wordt in twee fasen gewerkt. Gestart wordt met het noordelijk gedeelte van de Geldropseweg en driekwart van het kruispunt Gabriël Metsulaan/Sint Jorislaan. De rijweg vanaf de Ring in de richting van het centrum is dan geblokkeerd. Op het kruispunt zijn beide doorgaande rijrichtingen van en naar het centrum geblokkeerd. De tweede fase omvat de zuidelijke rijbaan van de Geldropseweg. De rijweg vanaf de Ring richting centrum is dan geblokkeerd. De Lichtjesroute, die de werkzaamheden passeert, kan doorgang vinden want de zuidelijke rijbaan van de Geldropseweg is dan gewoon bereikbaar (vanuit de Jorislaan naar de Ring).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie