Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Reactie Rotterdam op Cultuurnota 2001-2004

Datum nieuwsfeit: 19-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Rotterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam

Reactie Rotterdam op Cultuurnota 2001-2004

Wethouder Hans Kombrink (o.a. cultuur) heeft met instemming gereageerd op de 11 miljoen gulden extra rijksmiddelen die staatssecretaris Van der Ploeg in het kader van het cultuurconvenant in 2001 beschikbaar stelt voor de Rotterdamse cultuursector. Hierdoor krijgt Rotterdam de mogelijkheid om de activiteiten op het gebied van het multiculturele kunstbeleid en jongerencultuur te intensiveren. De extra rijksbijdragen voor de Internationale Architectuurbiënnale en het Nederlands Architectuur Instituut van resp. fl. 1.5 en fl. 2.5 miljoen maken het mogelijk Rotterdam nog sterker te profileren als architectuurstad.

In totaal stelt het Rijk in het kader van het cultuurconvenant een extra bijdrage van fl. 11 miljoen voor de Rotterdamse kunst- en cultuursector beschikbaar. De gemeente Rotterdam neemt in het kader van het cultuurconvenant met het Rijk voor 2001 een extra bedrag van fl. 2.8 miljoen in de kunstbegroting op en vanaf 2001 is een extra gemeentelijke bijdrage van fl. 3.1 miljoen beschikbaar. Bij elkaar is er - nog los van het lokale kunstenplan - sprake van een aanzienlijke additionele cultuur-impuls.

Wethouder Kombrink constateert dat het Rijk met betrekking tot de financiering van het in Rotterdam te vestigen Internationaal Centrum voor de Beeldcultuur voorlopig niet verder gaat dan een periode van twee jaar. Hij gaat er van uit dat de komende periode een goede basis wordt gelegd voor de verdere ontwikkeling van het centrum en ziet een definitief besluit van het Rijk over de financiering met vertrouwen tegemoet.

De wethouder is teleurgesteld over het schrappen van de rijksbijdrage aan de Rotterdamse Dansgroep en de Rotterdamse theatergezelschappen Fact en Bonheur. Rotterdam zal de gezelschappen steunen in hun pogingen alsnog een rijksbijdrage te verwerven, maar ziet geen mogelijkheden om de financiële verantwoordelijkheid over te nemen voor bijdragen die het Rijk laat vallen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie