Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

LTO sluit collectief zorgcontract met Univé

Datum nieuwsfeit: 19-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: LTO Nederland
Zoek soortgelijke berichten
LTO Nederland

LTO-leden kunnen tien procent besparen op ziektekosten

LTO sluit collectief zorgcontract met Univé

Dinsdag 19 september 2000 - Leden van LTO-organisaties kunnen tien procent besparen op hun ziektekosten. Dit is het gevolg van het collectieve ziektekostencontract, dat LTO vorige week afsloot met Univé Verzekeringen. Zowel particuliere als ziekenfondsverzekerden profiteren van de scherpe prijsafspraken die LTO met Univé is overeengekomen. De overeenkomst gaat op 1 januari 2001 in en loopt tot
1 januari 2006.


De komende periode ontvangen LTO-leden persoonlijk bericht van LTO en Univé, waarin de voordelen worden uiteengezet van de particuliere ziektekostenverzekering ZNS en de Univé-ziekenfondsverzekering. Beide verzekeringen bieden optimale keuzevrijheden voor verzekeringsdekking op maat. Alle belangrijke risicos zijn gedekt, zoals huisarts, tandarts, geneesmiddelen, fysiotherapeut, medisch specialist en ziekenhuis. Univé berekent verder geen polis- en prolongatiekosten.

LTO heeft een korting op de premie bedongen bij de particuliere verzekering van tien procent. Bij deze verzekering wordt ook geen regiotoeslag in rekening gebracht, waardoor het voordeel kan oplopen tot vijftien procent. Voor de ziekenfondsverzekering geldt het vaste tarief. Voor een aanvullende verzekering varieert de korting van 7,5 tot ruim dertien procent, afhankelijk van de verzekeringsvorm.

Nadat men eenmaal is geaccepteerd voor de particuliere verzekering, kan men zonder medische selectie vervolgens onbeperkt wisselen tussen de particuliere en de ziekenfondsverzekering. Sinds begin dit jaar is de Wet Zelfstandigen in het ziekenfonds van kracht. Als gevolg van deze wet kunnen kleine zelfstandigen in het ziekenfonds vallen, afhankelijk van hun inkomen. Bij een aantal ziektekostenverzekeringen is het niet mogelijk of moeilijk om later, als het inkomen is gestegen, weer een particuliere verzekering af te sluiten. Door de overeenkomst tussen LTO en Univé is dit probleem na de eerste acceptatie opgelost. Voor het ziekenfonds of de aanvullende ziekenfondsverzekeringen worden LTO-leden zonder meer geaccepteerd.

De verzekeringen worden aangeboden via kantoren van de aan de LLTB gelieerde verzekeraar Vegio en door Univé en haar Onderlingen. Univé is een coöperatieve vereniging met meer dan één miljoen leden. De verzekeringsmaatschappij heeft geen winstoogmerk en biedt een totaalpakket aan verzekeringen voor zorg, leven en schade aan zowel de particuliere als zakelijke markt. LTO en Univé bezien nog uitbreiding van het verzekeringsaanbod. Het zorgcontract maakt onderdeel uit van de voordelen, die verbonden zijn aan de LTO-ledenpas. Met de pas willen de LTO-organisaties meer financiële voordelen voor de leden bereiken bij de aanschaf van producten en diensten.

Nadere informatie: Geert Pinxterhuis (tel. 070-3382779)

Wilt u hierop reageren? Stuur dan uw e-mail naar: (info@lto.nl)

(Auteur: LTO-Nederland)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie