Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

FVO over de derde dinsdag van september

Datum nieuwsfeit: 19-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
FVO

Nieuws

Derde dinsdag

19 september 2000

Derde dinsdag van september

De lopende Meerjarenafspraken en de wachtlijstaanpak sinds mei van dit jaar maken de presentatie van de begroting voor het volgend jaar wat minder spannend voor de ouderverenigingen. Over teleurstellingen ten aanzien van de maatregelen voor mensen met ernstige handicaps en de trage versterking van de positie van gebruikers van de zorg ging het al in de vorige nieuwsbrief al even.

De FvO werkt op dit moment aan een commentaar op de nota over de 'Ontvoogding van de AWBZ' die is uitgebracht in het kader van de modernisering van de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten.

Naast de plannen van VWS zijn ook de andere departementen van belang voor het leven van mensen met een verstandelijke handicap: bijvoorbeeld Onderwijs (De Rugzak), Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Justitie (anti-discriminatiewetgeving).
Nu volgen in Den Haag eerst de Algemene beschouwingen en in de daarna volgende weken komen de onderscheiden begrotingen van de departementen in de Tweede Kamer aan de orde.

Na bestudering van de gegevens zal de FvO in volgende nieuwsbrieven en/of Kaders reageren op de plannen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie