Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Subsidieoverzicht 2001

Datum nieuwsfeit: 19-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Ministerie van Financiën
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Financiën


www.minfin.nl

MIN FIN: SUBSIDIEOVERZICHT 2001

PERSBERICHTNR. 00/191 Den Haag 19 september 2000

SUBSIDIEOVERZICHT 2001

Op Prinsjesdag wordt gelijktijdig met de begrotingen voor het jaar 2001 het Subsidie Overzicht Rijksoverheid (SOR) voor 2001 uitgebracht. Het SOR geeft een overzicht van alle subsidies die door ministeries aan derden worden verstrekt. Het SOR is per departement gerangschikt en geeft onder meer informatie over de regelingen, de bijbehorende begrotingsbedragen, de doelstelling en de doelgroep en de evaluatie van de regeling.
Ten opzichte van het SOR 2000, is het totale bedrag voor de subsidies in het overzicht van 30,7 miljard naar 33,8 miljard gulden toegenomen. Dit is mede het gevolg van toenamen bij de regeling Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing (VROM), de regelingen op het gebied van voor-en vroegschoolse educatie en van informatie - en communicatietechnologie (OC&W) en de regelingen ten behoeve van de verbetering van het openbaar vervoer, bereikbaarheid en veiligheid (V&W). Sinds vorig jaar verschijnt het SOR op Prinsjesdag 2000. Volgend jaar zal in het kader van de kabinetsvoorstellen van .Van beleidsbegroting tot beleidsverantwoording. de subsidiebijlagen in de afzonderlijke begrotingen komen te vervallen. Alle subsidies van de rijksoverheid staan dan alleen nog in het SOR.

Het SOR staat op Internet: www.minfin.nl/miljoenennota2001

Woordvoerder: Ir. N.M. Zoon
telnr: 070-3428124

19 sep 00 15:57

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie