Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Flevoland

Datum nieuwsfeit: 20-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Flevoland: gehele regio 20-09-2000 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Nijland, 0320-266 825

Bromfietsers bekeurd
URK - Tijdens de reguliere surveillance hebben agenten gisteren rond het industrieterrein een korte tijd bromfietsen gecontroleerd. In het totaal werden 9 bekeuringen uitgedeeld voor rijden zonder helm en / of zonder certificaat.

Woninginbraken
EMMELOORD - In de nacht van maandag op dinsdag hebben onbekenden bij 3 woningen ingebroken en bij 3 anderen een poging gedaan. De inbraak(poging)en vonden plaats in het deel van de Zuidert aan de zuidkant van de Amsterdamweg. In alle gevallen was de methode die gehanteerd werd om binnen te komen (via het raam) hetzelfde. Bij de geslaagde pogingen werden onder andere geld en waardepapieren uit de woningen gestolen. De politie stelt een onderzoek in.

Gewonde na aanrijding
EMMELOORD - Op de kruising van de Europalaan met de Atlantischestraat kreeg gisteravond een 34-jarige fietsster uit Emmeloord geen voorrang van een 59-jarige automobiliste (ook uit Emmeloord), die vanaf de Atlantischestraat de Europalaan opdraaide. Een aanrijding was het gevolg, waarbij de vrouw op de fiets ten val kwam. Zij is met pijn in heup, rug en benen per ambulance overgebracht naar het Dr. Jansenziekenhuis.

Aanhouding op verdenking van diefstal
LELYSTAD - Een motoragent zag gisteravond een jongen op een snorfiets rijden. De jongen leek een beetje te jong om al met een gemotoriseerd voertuig te mogen rijden. Hij werd staande gehouden, bleek 12 jaar oud te zijn en verklaarde de snorfiets te hebben gevonden. De jongen is aangehouden op verdenking van diefstal en overgebracht naar het politiebureau, waar zich kort daarna een 53-jarige Lelystedelinge meldde wier bromfiets net gestolen was in de Gordiaan. De vrouw kon haar snorfiets meteen meenemen. Tegen de 12-jarige is proces-verbaal opgemaakt. Bekeken wordt hoe zijn zaak wordt afgehandeld.

Aanhouding na doorrijden
ALMERE - Twee automobilisten die gisteravond beiden in botsing kwamen met dezelfde auto, die vervolgens doorreed, besloten op zoek te gaan naar de bestuurder. Ze troffen de auto aan op de Oostgriend en belden de politie. Die zocht uit op welk huisnummer de eigenaar van de auto woonde en ging aan de deur. Een 43-jarige vrouw is vervolgens aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De ademanalyse op het politiebureau lukte niet, waarna de verdachte bloed is afgenomen. Zij is ter ontnuchtering ingesloten.

Aanhouding na bedreiging
ALMERE - Na de melding gisteravond dat op de J. Hendriksstraat een man een familielid had bedreigd met een vuurwapen en in de lucht had geschoten, is de politie op zoek gegaan naar de verdachte. Na een zoektocht door de omgeving, waarbij een politiehond werd ingezet, werd de verdachte vlak bij de woning gesignaleerd. Hij rende weg, maar kon aangehouden worden en is overgebracht naar het politiebureau voor nader onderzoek. Een wapen werd niet gevonden, wel werden patronen in beslag genomen.

Autobrand
ALMERE - De brandweer moest vannacht uitrukken voor een auto die op de Pastelstraat in brand stond. Het voertuig was niet meer te redden en is volledig uitgebrand. De oorzaak van de brand is onduidelijk; en werden geen sporen van brandstichting aangetroffen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie