Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

KLM-ticket geldig als NS-treinkaartje

Datum nieuwsfeit: 20-09-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

00/038

KLM-TICKET GELDIG ALS NS-TREINKAARTJE

AMSTELVEEN - Met ingang van 1 oktober 2000 geldt een vliegticket van KLM en de partners Northwest Airlines, Kenya Airways, KLM alps, Air Engiadina en KLM uk, ook als NS-vervoerbewijs. Op vertoon van het KLM-ticket kan met de NS-treinen in Nederland gratis naar Schiphol worden gereisd. Terug in Nederland is het ticket eveneens geldig als treinkaartje. Deze nieuwe service is het resultaat van een exclusieve overeenkomst tussen KLM en NS. Beide partijen hopen op het begin van een duurzame, vruchtbare samenwerking. De regeling is alleen geldig voor tickets die in Nederland zijn uitgegeven.

Met de nieuwe service biedtb KLM haar passagiers extra comfort, zowel aan het begin als bij het einde van de reis. Zorgen over files of parkeren behoren tot het verleden. Bovendien levert het passagiers financieel voordeel op: de kosten voor het treinkaartje, of brandstof en parkeren, kunnen worden uitgespaard.

De service is geldig op de dag van vertrek, zoals dat in het ticket is vermeld, of de dag daaraan voorafgaand. Bij terugkomst in Nederland geldt het ticket als NS-vervoerbewijs tot en met de dag na de datum van de terugreis naar Schiphol zoals die is vermeld in het ticket.


1e en 2e klas
Het vliegticket is goed voor een NS-treinreis tweede klas naar Schiphol en weer terug. Reist de passagier Business Class, dan kan in de trein zonder bijbetaling eerste klas worden gereisd.

Service van deur tot deur
Voor passagiers bestaat de mogelijkheid de geboden service verder uit te breiden. Tegen betaling kan gebruik worden gemaakt van de "Bagageservice" van NS. Koffers worden dan de dag voor vertrek opgehaald en naar Schiphol gebracht. Ook van de Treintaxi van NS, die in de meeste plaatsen in Nederland beschikbaar is, kan gebruik worden gemaakt. Zo leveren KLM en NS samen al een bijna volledige service van deur tot deur.

Uit recent onderzoek blijkt dat zo'n 30% van de passagiers die vertrekken vanaf Schiphol per trein komt. De verwachting is dat dit percentage aanzienlijk zal groeien. Dat biedt niet alleen de reiziger voordelen. Bijkomend neveneffect is bijvoorbeeld dat de druk op het weggennet naar de luchthaven afneemt. Dit levert weer een bijdrage aan de vermindering van de milieubelasting.

De service gaat in op 1 oktober 2000. De overeenkomst tussen KLM en NS is gesloten voor een periode van minimaal 1 jaar met de intentie om het contract te verlengen als uit evaluatie blijkt dat de dienst voldoende benut en gewaardeerd wordt.

Voor meer informatie:
KLM Mediarelaties, Sandra Maas telefoon: 020 - 649 45 45 NS Reizigers telefoon: 030 235 70 70

AMS/AR/SM

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie