Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Candle breidt performance monitoring-mogelijkheden Notes uit

Datum nieuwsfeit: 20-09-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Candle breidt performance monitoring-mogelijkheden van Notes uit met ondersteuning voor S/390

De nieuwe IntelliWatch Monitor zorgt voor optimale beschikbaarheid, betrouwbaarheid en performance van Lotus Notes op S/390 en vereenvoudigt Notes-migratie vanaf Windows NT en Unix

Nieuwegein, 20 september 2000 - Candle Corporation, een vooraanstaand onafhankelijk softwarebedrijf gespecialiseerd in snelle, flexibele eBusiness-oplossingen, introduceert zijn nieuwe IntelliWatch Monitor voor de S/390-server. Met deze configureerbare Notes-performance monitor kunnen Notes- en Domino-servers op een S/390 automatisch worden beheerd. Het product is leverbaar vanaf het vierde kwartaal. Hiermee is Candle de enige leverancier, die een Notes-monitoring agent aanbiedt die voor alle platforms geschikt is.

De software analyseert gegevens van de Notes-server, zoals replicatie, mailbeheer, logberichten, databasegegevens, back-ups en gateways. Problemen worden automatisch gecorrigeerd zodra een 'trigger' wordt overschreden. De IntelliWatch Monitor is bij aflevering voorzien van 150 'early warning triggers', die stuk voor stuk vrij kunnen worden geconfigureerd. Zo kan een zogenoemde "message exception trigger" een storing aan het berichtensysteem signaleren en vervolgens een instructie uitvoeren, waarmee het bericht uit de wachtrij wordt verwijderd.

Door het beheer van Notes te automatiseren zorgt de IntelliWatch Monitor er niet alleen voor dat de Notes-teams de service kunnen bieden die door de eindgebruikers wordt verwacht, maar maakt dit bovendien mogelijk met minder inspanning. "Doordat problemen automatisch worden verholpen, kan de beheerder de gevolgen van vertragingen op de server en -storingen minimaliseren. Hierdoor kunnen zij de overeengekomen serviceniveaus en -inspanningen waarmaken en hun middelen elders inzetten", zegt Andrew Collins, Business Development Manager Groupware bij Candle. "Met deze mate van 'onbeheerd toezicht' willen we de return-on-investment voor onze klanten terugbrengen naar zes maanden."

Met het nieuwe product kan een traditioneel Notes-team ook naadloos via verschillende platforms worden gemigreerd van een Windows NT- of Unix-server naar de S/390, doordat op ieder platform hetzelfde beheersysteem wordt gebruikt. Voor Notes-serverbeheer op afstand biedt de IntelliWatch Monitor voor S/390 bovendien de Advanced Server Watch, die een compleet overzicht geeft van alle Notes-servers binnen de organisatie, compleet met de status van elke server. Op databaseniveau signaleert het product storingen, zoals verminking van de database, vastgelopen processen en wijzigingen in de toegangslijst. Het programma biedt bovendien ondersteuning om de database-activiteiten te volgen.

"In prestatietests(1) is aangetoond dat S/390 de kracht en prestaties biedt om duizenden Notes- en Domino-gebruikers te bedienen met slechts één server, waardoor het voor grotere organisaties een zeer aantrekkelijk systeem is," zegt Collins. "Gezien het potentiële aantal gelijktijdige gebruikers zijn beschikbaarheid en prestaties bij vitale toepassingen belangrijker dan ooit tevoren."

(1) In augustus 1999 voerde IBM een ongeëvenaarde NotesBench-test uit bij de Lotus Domino Release 5 op een IBM S/390 G5-server met 32.000 gelijktijdige gebruikers, met meer dan 42.500 transacties per minuut en een gemiddelde responstijd van 0,109 seconden. Voor deze recordprestaties draaide de G5-server op slechts 80% van de capaciteit. Het NotesBench Consortium is een onafhankelijke non-profit-organisatie die zich tot doel stelt prestatiegegevens over Domino en Notes beschikbaar te maken voor gebruikers.

Over Candle Corporation
Candle Corporation, gevestigd in Los Angeles, Californië, is met meer dan 5.000 klanten in 59 landen een van 's werelds grootste en onafhankelijke leveranciers van software en diensten. Candle ontwikkelt en levert meer dan 200 producten en diensten waarmee organisaties eBusiness kunnen creëren, integreren en beheren en ook de effectiviteit van e-business kunnen meten. De oplossingen die Candle biedt, zorgen voor de snelheid die een voorwaarde is voor het succes in de wereld van

eBusiness. Meer informatie over Candle Corporation is te vinden op: www.candle.com.

Voor meer informatie:
Candle Benelux, tel.: 030 - 600 35 00, contactpersoon: Patricia Cordonnier, (e-mail: (patricia_cordonnier@candle.com)) of Sterk Werk Communicatie, tel.: 010 - 456 78 49, contactpersoon: Wilbert Scheer, (e-mail: (wilbert.scheer@sterkwerk.nl))

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie