Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Siennax biedt ASP in Europa Lotus LearningSpace 4.0

Datum nieuwsfeit: 20-09-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Aan de redactie,

E-learning via een Application Service Provider (ASP) is de laatste nieuwe ontwikkeling op het gebied van e-learning. Tot nu toe zijn het met name Amerikaanse bedrijven die zich bezig houden met hosting van e-learning applicaties gericht op de B2B-markt (Docent, Ed-X.com and Cyberstateu.com).

Het Nederlandse bedrijf Siennax International BV, de eerste pure-play ASP, heeft vandaag bekendgemaakt dat zij als eerste ASP in Europa Lotus LearningSpace 4.0 aan gaat bieden. Hosting van deze applicatie stelt klanten van Siennax in staat in zeer korte tijd grote groepen medewerkers op een innovatieve manier cursussen te laten volgen. In tegenstelling tot de vaak wekenlange implementatietijd bij aanschaf van dergelijke applicaties, kan implementatie van het e-learning platform via het ASP-model van Siennax binnen 48 uur plaatsvinden.

De voordelen van e-learning, zoals individuele keuzemogelijkheden voor werknemers om zelf tijd, plaats en leertempo te bepalen, zijn algemeen bekend. Ondanks de grote besparingen in kosten en tijd die dit oplevert, aarzelen veel bedrijven nog steeds om een e-learning oplossing aan te schaffen, omdat de implementatie van een dergelijk platform vaak erg lang duurt. Het ASP-model biedt een oplossing voor dit probleem. ASP
's hebben namelijk de ervaring en
kennis in huis om bedrijven te helpen bij de overstap naar e-learning, tegen relatief lage investeringskosten. Ook verzorgt een ASP de implementatie en de technische ondersteuning van de leeromgeving. Siennax heeft reeds enkele e-learning klanten, waaronder Solvay Pharmaceuticals en richt zich met deze oplossing nu met name op grote bedrijven (Fortune Top 1000).

Het volledige persbericht vindt u in de bijlage. De tweede bijlage bevat achtergrondinformatie over het concept 'e-learning via het ASP-model'. Op aanvraag is ook een casestudy beschikbaar over de ervaringen van Solvay Pharmaceuticals met het e-learning platform van Siennax. Als u deze case-study wilt ontvangen of voor andere aanvullende informatie, kunt u contact opnemen met Nancy van Kuijk, Applied Communications, tel: 020 - 531 37 43.

Met vriendelijke groet,

Nancy van Kuijk

Applied Communications

Oosterdok 2, 1011 VX Amsterdam

T.+31 20 531 3700 ext.743

F.+31 20 531 3701

www.appliedcom.com

(See attached file: Lotus learningspace FINAL_NL.doc)(See attached file: achtergrondinfo eLearning via ASP.doc)


- PERSBERICHT -

SIENNAX HOST ALS EERSTE ASP IN EUROPA LOTUS LEARNINGSPACE 4.0

AMSTERDAM, 20 september, 2000 - Siennax International BV, de snel groeiende pure-play ASP, heeft vandaag bekendgemaakt, dat zij als eerste ASP in Europa Lotus LearningSpace 4.0 aan gaat bieden. Hosting van deze applicatie stelt klanten van Siennax in staat in zeer korte tijd grote groepen medewerkers op een innovatieve manier cursussen te laten volgen. In tegenstelling tot de vaak wekenlange implementatietijd bij aanschaf van dergelijke applicaties, kan implementatie van het e-learning platform via het ASP-model van Siennax binnen 48 uur plaatsvinden.

Herb Prooy, CEO en mede-oprichter van Siennax: "Het e-learning concept op zich is niet nieuw, e-learning via ASP wel. Het ASP model heeft diverse voordelen voor bedrijven, zoals lagere investeringskosten, snelle implementatie en technische IT ondersteuning."

Lotus LearningSpace 4.0 biedt bedrijven een platform voor elektronisch leren. Binnen deze leeromgeving kunnen diverse cursussen gebruikt worden. Dit kan variëren van een standaard training tekstverwerken tot volledig op maat gemaakte trainingen. Organisaties kunnen de leeromgeving volledig aanpassen aan hun eigen wensen. Cursisten kunnen zowel individueel in hun eigen tempo leren, als in groepsverband. Ook 'live' interactie met anderen is mogelijk in een virtueel klaslokaal.

Coks Stoffer, Algemeen Directeur van Lotus Nederland: "Lotus onderkent het belang om op grote schaal applicaties aan te bieden via hosting. Siennax is duidelijk innovatief en heeft reeds resultaten geboekt. Het teleleer-platform Lotus LearningSpace via ASP leent zich uitdrukkelijk om te voorzien in de grote vraag vanuit de markt."

Als pure-play ASP verzorgt Siennax ook de technische implementatie en de consultancy rond de e-learning platforms. Hiervoor heeft Siennax een team van e-learning consultants in dienst, die organisaties begeleiden bij het ontwikkelen van een e-learning strategie en het opzetten van een virtuele leeromgeving. Voor de inhoud van de leeromgeving wordt samengewerkt met een aantal contentpartners. Deze partners leveren Siennax een breed aanbod aan cursussen, zoals Office-trainingen, persoonlijke vaardigheidscursussen en maatwerkpakketten.

Siennax heeft al ervaring opgedaan met het hosten van Lotus LearningSpace voor het bedrijf Solvay Pharmaceuticals, een internationaal chemisch farmaceutisch concern. Martyn Pranger, projectmanager bij Solvay: "Het e-learning platform van Siennax is een zeer efficiënte en flexibele manier om in korte tijd een grote groep medewerkers op te leiden. De implementatietijd is erg kort en Siennax verzorgt de volledige technische ondersteuning."

Over Lotus
Lotus Development Corporation is wereldwijd marktleider in softwareoplossingen voor messaging, collaboration en knowledge management. Lotus richt zich met haar aanbod op zowel kleine als multinationale ondernemingen. Centraal in de oplossingen van Lotus staat het uitgangspunt dat Internettechnologie mensen op een wereldwijde schaal laat samenwerken. Lotus levert zowel de client-, server- als de platformproducten voor (real-time) samenwerking, berichtenverkeer en applicatieontwikkeling. Daarnaast biedt Lotus een uitgebreid pakket kantoor- en productivity-applicaties, compleet met Internet-functionaliteit. Ondernemingen die kiezen voor Lotus-oplossingen, kunnen rekenen op professionele consultancy en dienstverlening van de Lotus Professional Services-organisatie en van de Lotus Business Partners. Lotus is opgericht in 1982 en is sinds 1995 onderdeel van IBM. Het bedrijf heeft circa 8.500 medewerkers en brengt haar producten wereldwijd via de meer dan 20.000 Business Partners in meer dan 80 landen op de markt.

Over Siennax International
Siennax is een snel groeiende pure-play Application Service Provider (ASP) met een duidelijke focus: consultancy, hosting van applicaties en het leveren van connectiviteitsdiensten aan zakelijke gebruikers op geografisch verspreide locaties. Het dienstenportfolio van Siennax reduceert de druk op IT resources door het vrijmaken van bestaand IT personeel en door onmiddellijke toegang te bieden tot de door Siennax opgebouwde kennis en ervaring. Voor de klanten betekent dit dat de noodzaak van het onderhouden van een ingewikkelde ICT-infrastructuur wegvalt, zodat zij zich kunnen concentreren op hun eigen kernactiviteiten.

Siennax' portfolio omvat beveiligde e-mail, intranet, extranet, e-commerce, e-learning, kennismanagement en documentmanagementapplicaties. Deze web-based applicaties zijn toegankelijk voor de klanten via het internet en via het Wireless Application Protocol (WAP). Siennax heeft partnerovereenkomsten met onder meer Microsoft, IBM/Lotus, Sun-Netscape, Oracle en Documentum. Voor meer informatie, zie www.siennax.nl.

Siennax is in 1998 opgericht en is een besloten vennootschap gefinancierd door de Nederlandse incubator Twinning en Prime Technology Ventures. Het hoofdkantoor van Siennax is gevestigd in Amstelveen. Siennax heeft daarnaast kantoren in Enschede en Eindhoven, en een Duits kantoor in Kassel, Duitsland.

# # #

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Nancy van Kuijk Miranda Velzeboer
Applied Communications Lotus Nederland
Tel: 020 - 5313700 Tel: 020 ? 3141176
(nancy@appliedcom.com) (miranda_velzeboer@lotus.com) www.appliedcom.com www.lotus.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...