Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Leidraad Maatramp ministerie BZK

Datum nieuwsfeit: 20-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Leidraad Maatramp

Een publicatie bij het onderwerp Brandweer en Rampenbestrijding

20 september 2000

De afgelopen jaren zijn in provincies, gemeenten en regios diverse risico-inventarisaties en risicoanalyses uitgevoerd. De Leidraad Maatramp geeft antwoord op de vraag wat er uit al deze informatie kan worden geconcludeerd. Op basis van gegevens over de risicos in een regio worden voorstellen gedaan voor het bepalen van maatscenarios per ramptype. Ook geeft de Leidraad een indicatie van de aard en omvang van de hulpbehoefte. Inzicht in de hulpbehoefte is nodig om een taakstelling vast te stellen voor de diensten die in uitvoerende zin bij de rampenbestrijding betrokken zijn.
De Leidraad is bedoeld voor gebruik in de regios en bestaat uit drie onderdelen. In deel A worden de voorgestelde werkwijze en de achtergronden daarvan uiteengezet. Het eigenlijke gebruiksdeel van de leidraad is deel B. Dit deel dient als een soort werkboek. Een regio kan hiermee zelf per ramptype een maatscenario bepalen en daaruit een maatramp afleiden. Als laatste zijn er enkele bijlagen waarin nadere informatie en toelichting wordt gegeven.


***Zie het originele bericht voor downloaden in PDF-formaat***

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie