Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

ING Groep bevestigt verkoop Mexicaanse joint ventures Aetna

Datum nieuwsfeit: 20-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


Persbericht

space picture

Amsterdam, 20 september 2000
ING Groep bevestigt de verkoop van Mexicaanse joint ventures door Aetna International

ING Groep bevestigt dat Aetna International met Grupo Financiero BBVA Bancomer overeenstemming heeft bereikt over de verkoop van Aetna's 49%-belang in Mexicaanse joint ventures. GF Bancomer is de partner van Aetna International in Mexico op het gebied van bancassurance-, pensioen- en lijfrenteproducten. GF Bancomer zal het volledige belang van Aetna International verwerven in de drie joint ventures AFORE Bancomer, Seguros Bancomer en Pensiones Bancomer voor een bedrag van ongeveer USD 700 miljoen. Voor deze transactie, die naar verwachting in het vierde kwartaal van 2000 zal worden afgerond, is goedkeuring vereist van de Mexicaanse autoriteiten.

Op grond van de overeenkomst van 19 juli 2000 is ING Groep de beoogde nieuwe eigenaar van Aetna International. Naar verwachting zal die transactie eind december 2000 worden afgerond. Met de verkoop van de Mexicaanse entiteiten van Aetna International was rekening gehouden bij het tekenen van de overeenkomst met Aetna, aangezien de wijziging in de eigendomsverhoudingen tussen de respectieve bedrijven het wenselijk maakte de joint ventures op te heffen. De opbrengst van de verkoop van de drie joint ventures zal derhalve de door ING te betalen acquisitieprijs voor Aetna International verlagen.
ING Groep blijft in Mexico een prominente positie innemen met haar pensioenfonds Afore Bital en haar 41,5%-belang in Seguros Comercial America, de grootste Mexicaanse levensverzekeraar. Voorts is ING een succesvolle joint venture aangegaan met Bank Bital, een van de grootste Mexicaanse banken voor particulieren. ING blijft de Mexicaanse verzekerings- en pensioenmarkt beschouwen als een van haar voornaamste markten in Noord-Amerika.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie