Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eindelijk wind op Olympische zeildag 4

Datum nieuwsfeit: 20-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Team Heiner


* Roy's Talk

* Eerste wedstrijd eerste plaats

* Weinig wind

Olympische zeildag 4

WIND!
Vanmorgen leek het even alsof het weer een dag met zeer weinig wind zou zijn, maar Roy belde ons met de mededeling dat voor later op de ochtend 15 knopen wind uit het zuiden voorspeld was. In het Team Heiner supportershuis steeg de spanning direct en moesten we ons haasten om naar onze rots te gaan! Na gister kon er wel een dag mét wind gebruikt worden. De gele stip die op de boot stond (koppositie in het klassement) moest gister weer van de boot gepeuterd worden en de gouden hesjes die de jongens droegen, zijn overgedragen aan de Noren.

Vandaag een nieuwe ronde met nieuwe kansen. Vanaf North Head wordt de wedstrijd met spanning gevolgd. Iedereen kan het Specialist³ team wel vooruit brullen! Het is echt spannend, zeker omdat het beeld enigszins scheef, en daardoor vertekend is vanuit onze hoek. De strijd is tussen de 'dark blue boat' en de USA. Bij de laatste onderboei liggen de Amerikanen nog ruim 10 seconden voor, maar door een tactisch zeer sterk kruisrak ligt Team Heiner bij de laatste bovenboei bijna 20 seconden voor! Het laatste voor de windse rak gaat hard, de voorsprong groeit alleen maar: met ruim 300 meter voorsprong racet de Specialist³ over de finishlijn. De mannen hebben zich uitstekend hersteld na gister en vol overtuiging pakken zij hun tweede eerste plaats. Het team van Jeff Madrigalli (USA) wordt tweede en Rod Davis uit Nieuw Zeeland wordt derde.

Voor de Noren zit het fleetracen erop, zij hoeven de laatste race niet meer te varen. Na vijf fleetraces zijn zij al zeker van een plaats in de top drie. Maar die andere 15 Solingen strijden nog verder, wat het is waanzinnig spannend! Hoe hoger men eindigt met het fleetracen, hoe beter de uitgangspositie zal zijn voor het matchracen. De tweede wedstrijd van vandaag start snel na de eerste, voordat de wind weer kan wegvallen. Er zijn wel wat draaiingen en een kleine afname in sterkte, maar genoeg om de laatste Olympische fleetrace van start te laten gaan. Al direct na het begin is het spannend; voor veel Solingzeilers is het erop of eronder, waardoor de belangen extra groot worden. De kopgroep met Madrigalli (USA), Davis, (NZL) en Heiner is snel gevormd. Deze drie nemen een al snel een voorsprong van ruim 100 meter op de rest. In het laatste kruisrak gaat het gaspedaal erop en bij de bovenboei ligt de Specialist³ een halve minuut voor. Het is al feest op onze uitkijkpost! Ons uitzicht in perfect en er wordt hardop geteld hoeveel seconden die 'dark blue boat' voor ligt. Onder luid gejuich gaat Team Heiner met ruime voorsprong over de lijn: de laatste fleetrace van dit evenement zit erop. Na afloop was Heiner een zeer tevreden mens. "Het is heel belangrijk dat we ons in de top drie geplaatst hebben, zeker als je het veld achter ons bekijkt. Het gaat nog heel spannend worden volgende week".

Zondag zal de eerste matchrace Round Robin gevaren worden tussen de nummers 7 tot en met 12. Alle top matchracers hebben zich in deze achterhoede genesteld. Bank (DEN), Beadsworth (GBR), Schumann (GER), Wallen (SWE), Presti (FRA) en Pishugin (UKR) zijn degenen die het spits afbijten in de eerste Round Robin. Uit deze lijst met toppers gaan er maar drie door naar de volgende ronde. Daar komen zij dan de Amerikanen, Australiërs en de Russen tegen in de tweede Round Robin. De drie winnaars van deze ronde binden dan de strijd aan met Davis (NZL), Johannson (NOR) en Team Heiner. Het belooft een waanzinnige spannende matchrace week te worden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marlies Jellema in Sydney, telefoon (+61) 04 08 24 13 81.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie