Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o.

Datum nieuwsfeit: 20-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 20-09-2000 3e Persbericht van woensdag 20 september 2000

Berichten uit de regio

Helmond: Snelheidscontroles
Vanmorgen is er tussen 08.00 uur en 10.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Churchillaan. 71 van de 465 gecontroleerde voertuigen reden harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 91 km/u.

Tussen 11.45 uur en 14.15 uur is er op snelheid gecontroleerd op de Engelseweg. Van de 1112 gecontroleerde voertuigen reden er 85 sneller dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km/u.

Eindhoven: Aanhouding na diefstal
Een 17-jarige Eindhovenaar is woensdagmiddag om 15.50 uur op de Demer aangehouden. De verdachte liep stage in een winkel aan de Demer en had daar een GSM en een walkman weggenomen. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en na verhoor weer vrijgelaten.

Eindhoven: Aanrijding met gewonde
Een 45-jarige Eindhovenaar is vanmiddag omstreeks 15.15 uur, gewond geraakt bij een aanrijding. Het slachtoffer fietste aan de verkeerde kant van de weg door rood en werd op de kruising van de Glaslaan met de Mathildelaan, aangereden door een 26-jarige automobilist uit Helmond. Het slachtoffer is met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Helmond: Aanhouding na winkeldiefstal
Vanmiddag om 14.40 uur is op de Veestraat een 35-jarige Helmondse aangehouden. Getuigen hadden gezien dat de vrouw snoep en een nijptang had weggenomen uit een winkel aan de Veestraat. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en na verhoor heengezonden. De weggenomen goederen zijn inbeslaggenomen.

Eindhoven: Aanhouding na belediging
Op de Tongelresestraat is vanmiddag om 15.55 uur een 20-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats, aangehouden. De man was onder invloed en probeerde mensen van hun fiets af te trekken. Toen de ter plaatse gekomen politiesurveillance hem daarover aansprak werd de man agressief en beledigde en bedreigde de politiemensen. De verdachte werd hierop onder hevig verzet aangehouden. Tijdens het vervoer naar het bureau ging de man door met beledigen en bedreigen. Hij is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Aanhouding na mishandeling
Een 18-jarige inwoner van Eindhoven is vanmiddag om 16.00 uur op de Kruisstraat aangehouden. De verdachte had kort ervoor een 66-jarige Eindhovenaar een duw gegeven waardoor de man kwam te vallen. De man is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en na verhoor heengezonden.

Eindhoven: Mishandeling
Op het Stadhuisplein is vanmiddag omstreeks 17.10 uur, een 22-jarige inwoner van Veldhoven mishandeld. Het slachtoffer werd door een groepje jongens zonder enige reden aangevallen toen hij met zijn BMX fiets kunstjes aan het doen was. Hij werd enkele malen met gebalde vuist in het gezicht geslagen waardoor hij een bloedende wond aan zijn neus opliep. Verder werd hij in zijn zij geschopt. De politie stelt een onderzoek naar de juiste toedracht in.

Budel: Onder invloed
Op de Nieuwendijk is omstreeks 18.30 uur een 39-jarige automobilist uit Budel betrapt op het rijden onder invloed. Bij controle gaf het ademanalyse apparaat een alcoholpromillage van 1,20 promille aan. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 5 uur.

Eindhoven: Aanhouding illegale vreemdeling
Woensdagmiddag om 15.45 uur is op de Groenewoudseweg een 27-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. De verdachte zat zonder helm achter op een bromfiets. Bij controle bleek dat de man niet in het bezit was van een geldig legitimatiebewijs. Hij is overgebracht naar het bureau en overgedragen aan de vreemdelingendienst die hem in vreemdelingen bewaring stelde.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Oirschotsedijk is woensdagvond omstreeks 19.45 uur een 51-jarige inwoner van Hellevoetsluis betrapt voor het rijden onder invloed. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 0,70 promille aan. De verdachte kreeg een transactie van 400 gulden en een rijverbod voor de duur van 2 uur.

Valkenswaard: Aantreffen hennepplantage
Vandaag is door de politie van Valkenswaard een onderzoek ingesteld in een woning aan de Wollegrasstraat. Op de zolder van deze woning werd een in werking zijn de hennepplantage met ongeveer 400 planten aangetroffen. Op de voorzolder lagen een flinke hoeveelheid toppen te drogen. De planten en de apparatuur zijn inbeslaggenomen en zullen worden vernietigd. De bewoners een 28-jarige vrouw en een 32-jarige man zijn aangehouden en na verhoor heengezonden. Onderzoek van de elektriciteitsmaatschappij wees uit dat de stroom illegaal werd afgetapt. Ook hiervoor zal proces-verbaal worden opgemaakt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie