Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeentenieuws Baarn

Datum nieuwsfeit: 20-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Baarn

Week 39 - 20 september t/m 27 september 2000

GEMEENTE BAARN OP INTERNET

De gemeente Baarn wil op Internet.
Daarom is het bureau Smit Communicatie ingeschakeld voor de begeleiding. Ellen Speet is aangesteld als communicatie-medewerkster, zij is één dag in de week op het Gemeentehuis aanwezig. Naar aanleiding van een paar krantenartikelen geeft zij uitleg.

Allereerst over de tijd (een jaar of drie!) die de gemeente denkt nodig te hebben voor ze actief kunnen zijn op Internet. Volgens Ellen Speet is het voor een gemeente moeilijk om op Internet te gaan: 'Bij een Gemeente is het anders, de organisatie moet er klaar voor worden gemaakt. Er moet ook een e-mail worden ingesteld. Als er nu brieven komen worden ze geregistreerd, met e-mail is het allemaal anders.'

De organisatie (de Gemeente) moet op Internet afgestemd worden, maar ook voor de ambtenaren schijnt het moeilijk te zijn: 'We moeten er zorg aan besteden de ambtenaren mee te krijgen. Zij moeten het doen'.

Over het inschakelen van verschillende groepen, voor de Gemeente op Internet kan gaan zegt ze: 'We moeten de mensen erbij betrekken. Ik kan het wel maken, maar de voorlichter bijvoorbeeld, moet ermee werken. Alle sectoren moeten erbij betrokken worden en zelf enthousiast worden. De vraag is ook hoe en wie gaan we de site laten bouwen, je moet ook denken aan een beveiliging.'

Om de burgers via een raadslid inspraak te geven, vindt zij niet vreemd: 'De inspraak gaan we regelen op deze manier, anders komt er geen eind aan. We maken een site, daarna kijken we wat er wordt bezocht, of er enige input is'.

Op de vraag of het dan niet handiger is om eerst eens te kijken wat de mensen willen, voor men tot het bouwen van een site overgaat: 'De behoefte kun je peilen door naar buiten te gaan. We zullen ook kijken wat voor vragen hier binnenkomen, wat de burgers voor vragen hebben.'

Gemeenten kunnen nog dit jaar gebruik maken van het internetportaal van de overheid. Gaat Baarn ook onder die paraplu, dan zou de Baarnse gemeentesite via www.baarn.overheid.nl op te roepen zijn. Ellen Speet ziet dat voor Baarn niet zitten: 'Nee, de overheid maakt een overkoepelende site. Het blijft toch zo dat je als gemeente je eigen site moet maken.'

Het bureau Smit Communicatie, waar zij voor werkt, zit zelf nog niet op Internet: 'We zijn er eigenlijk nog niet aan toe gekomen. We zijn nu aan het fuseren.'
Misschien is het een tip om eens in te loggen op onze website:www.baarn.net

ATELIER BINNENSTE BUITEN

Een enthousiaste schilderclub komt elke donderdagmiddag in de Speeldoos bij elkaar. Initiatiefneemster van deze club is Ineke de Vroede: 'Ik was niet bij een vereniging aangesloten en vond het eigenlijk wel leuk om met een groep te schilderen. Ik heb toen met Anneke Drost gebeld, (directeur van de Speeldoos) en het bleek dat dit atelier nog vrij was. Binnen één week had ik genoeg mensen bij elkaar om mee te beginnen'. Het 'Atelier Binnenste Buiten' begon klein 'we waren met 7 of acht personen. Nu zijn we met z'n dertienen. Er moeten er ook niet meer bij. Het leuke van het schilderen in een groep is het onderlinge contact en dat je van elkaar leert'. Op het ogenblik hangt er een overzicht van de kunstwerken in de Speeldoos. Ter ere van het 25-jarig bestaan van de Speeldoos, maar ook om wat meer bekendheid te krijgen. Het zijn heel verschillende stijlen: prachtige geschilderde klaprozen en veldboeketten in olieverf van Nely v.d Driesschen, dieren zoals olifanten en een orca van Wilma de Leeuw en Truus Keff, geaquarelleerde, losse tulpen van Marja Coumou en natuurlijk de portretten van oude mensen en kinderen uit Midden- en Zuid Amerika van Ineke de Vroede.
Op de Culturele Markt hield het atelier een schilderwedstrijd voor kinderen. De kunstwerken die in de prijzen vielen hangen ook aan de wand.
Tot 16 oktober is de tentoonstelling tijdens kantooruren, maar ook 's avonds en in het weekend tijdens voorstellingen, gratis te bezichtigen.

AUTOVRIJE ZONDAG

In Nederland deden zondag 24 gemeenten mee aan de autovrije zondag. Baarn deed ook mee, de BOAZ (Baarns Overleg Autovrije Zondag) had veel tijd in de organisatie van deze dag gestoken.
Toch bleek dat er, ondanks de publiciteit, veel mensen gewoon de auto pakten voor een ritje. Ook de inschakelde Crossley museum bus kreeg het niet echt druk. Er werd wel veel gefietst en gewandeld op deze mooie dag, alleen bleek dat veel wandelaars toch weer met de auto naar het bos waren gekomen.
In de Trits werden veel activiteiten in het kader van de autovrije zondag georganiseerd, maar er werd ook een vlooienmarkt gehouden, die vele honderden bezoekers trok. De meeste van hen kwamen met de auto naar het sportcentrum, waardoor er in de omgeving nogal wat parkeerproblemen ontstonden. Een situatie waar zowel de BOAZ als de Trits niet blij mee waren.
Volgend jaar wordt de autovrije dag niet op zondag, maar op zaterdag 22 september gehouden. Dit komt omdat het comité zich dan aansluit bij de Europese autovrije dag.
'De dag mag dan veranderen, maar het doel blijft hetzelfde:de mensen leren bewuster met de auto om te gaan.'

CHOPINLAAN

De bewoners van de Chopinlaan kregen eind vorig jaar een schrijven van de Gemeente in de bus met de mededeling dat er een noodkap zou plaatsvinden. De bomen in de laan zouden in een zeer slecht conditie verkeren. Naar aanleiding van een reeks protesten van de bewoners, vond er op 17 februari j.l. een informatieavond plaats waarop de herbeplanting van de Chopinlaan werd besproken. Naar aanleiding daarvan is de gemeente nu begonnen met het rooien van de bomen, met uitzondering van de vijf bomen tussen de van Beethovenlaan en de Drakenburgerweg. Twee dagen, 26 en 27 september, is de weg afgesloten voor het verkeer. Na de kap haalt men de beplantingsstrook leeg en worden de voet- en fietspaden aan weerszijden van de laan herbestraat.
Daarna begint het herplanten van 27 nieuwe bomen. De keus is gevallen op de Tilia Platyphyllos 'Orebro', een pyramide-linde die geen brede kroon vormt. De plantgaten voor de bomen worden extra groot gemaakt, zij komen gedeelteijk onder het fietspad en worden opgevuld met bomengrond.
In de perken naast de weg wordt de 80 cm. hoge, roze heesterroos aangeplant, de Rosa Mirato.
De werkzaamheden zullen een paar weken duren.

FITNESS IN DE TRITS

Profvoetballer Wim Jonk revalideert al een poosje bij de fysiotherapeuten in de Trits, Willems en Diemel. Logisch dat men hem vroeg om de opening te verrichten van de sportgezondheidsruimte in de Trits.
Omdat hij van zijn Engelse voetbalclub niet naar Baarn mocht komen, was de zanger Arno Kolenbrander aangetrokken voor het officiële gedeelte. Na het zingen van 'This is the moment' en 'A brandnew day' onthulde hij het nieuwe logo aan de wand.
Veel genodigden en belangstellenden waren zaterdagmorgen naar de Trits gekomen.
Voorzitter van de Trits, Peter Blokker, keek terug op een moeilijke tijd. Geharrewar met de politiek, de weinige medewerking van de gemeente en de onverwachte komst van Willems en Diemel naar de Trits. Omdat hun pand en praktijk aan de Eemnesserweg door brand was verwoest vonden zij tijdelijk onderdak in de Trits. De woning is nu herbouwd, maar de beide fysiotherapeuten besloten in de Trits te blijven, waarna, in samenwerking met het stichtingsbestuur en de manager van de Trits, werd besloten van de oefenzaal een fitness-ruimte of sportgezondheidsruimte te maken.
Een stap die de weg vrijmaakt om van de Trits een volwaardig centrum te maken op het gebied van sport/gezondheid. Tot en met zondag mocht gratis van de apparatuur gebruik worden gemaakt, vanaf volgende week moet er worden betaald.


AGENDA

* ZATERDAG 30 SEPTEMBER wordt er op de BRINK een BOEKENMARKT gehouden. Van 9.30 uur tot 15.30 uur kunt u naar hartelust rondsnuffelen en boeken kopen. De opbrengst van deze boekenmarkt is bestemd voor Amnesty International. Van 12.30 tot 13.30 uur zal de boekenmarkt worden opgeluisterd door Baarnse Windy City Jazz Band o.l.v. Siem Keijzer. Natuurlijk staat er ook een kraam waar u kennis kunt maken met wat Amnesty doet !


* Alle gezinnen in Baarn hebben de BEGROTINGSKRANT 2001 in de bus gekregen. Veel in deze krant zal duidelijk zijn, maar er zullen toch nog vragen overblijven. Daarom organiseert het CDA een INFORMATIEBIJEENKOMST voor belangstellenden. De financiële expert van de CDA-fractie, de heer Wim de Feijter, is bereid gevonden het één en ander over de begroting te vertellen en uw vragen te beantwoorden. Dinsdagmiddag 3 OKTOBER in de HERBERG VAN PAULUS bent u van 13.30 tot 15.30 uur van harte welkom. En neem uw begrotingskrant mee. Voor meer info kunt u bellen met Margreet Maree, tel. 5411745


* In de SPEELDOOS is er op 2 OKTOBER weer een speelfilm. RUNAWAY BRIDE. Een film met Julia Roberts en Richard Gere in de hoofdrollen. Een vooraanstaand journalist wordt ontslagen omdat hij een laster verhaal heeft geschreven over een jonge vrouw die reeds drie mannen bij het altaar had laten staan. Om te bewijzen dat hij het bij het rechte eind had, vertrekt hij naar haar woonplaats als zij op het punt staat haar ja-woord te geven aan nummer vier. Maar als hij haar beter leert kennen, valt ook hij voor haar charmes. Een heerlijke humoristische film van het team dat eerder verantwoordelijk was voor de film 'Pretty Woman'. Aanvang van de film 20.00 uur, kaarten kosten fl. 10.-
Ans van Egdom ans@a-net.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...