Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Certificaten 'Toezicht door jongeren' in Leiden

Datum nieuwsfeit: 20-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Leiden
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

Anne-Marie Walrave

(071) 516 77 75

Uitreiken certificaten 'Toezicht door jongeren'

De teams van het project 'Toezicht door jongeren' zijn nog steeds volop actief. Op dit moment staan weer acht jongeren klaar om de overstap naar de arbeidsmarkt te maken. Voordat het zover is ontvangen zij woensdag 20 september om 16.00 uur een certificaat als bewijs aan deelname aan het project. Tegelijkertijd krijgen tien jongeren een EHBO-diploma overhandigd. Het uitreiken van de certificaten en diploma's vindt plaats in buurthuis Stevenshof, Trix Terwindtstraat 4 te Leiden.

Het project
Het project 'Toezicht door jongeren' richt zich op jongeren zonder baan of scholing die mede daardoor weinig toekomstmogelijkheden hebben. Gedurende het project volgen de jongeren een aantal cursussen, waaronder een cursus sociale vaardigheden, een EHBO-cursus en een sport-programma. Door deze cursussen vergroten ze hun (sociale) vaardigheden en verbeteren ze ook hun kans op doorstroming naar werk en verdere scholing. De taak van de jongeren is het houden van toezicht. Onder begeleiding van een politieagent gaan ze de straat op. De jongeren zijn voorzien van herkenbare kleding en staan door middel van portofoons in contact met elkaar.
'Toezicht door jongeren' is niet alleen goed voor de deelnemende jongeren, maar ook voor de buurt. Er is méér toezicht en meer toezicht verhoogt de veiligheid.

Samenwerking
Het project 'Toezicht door jongeren' is een samenwerkingsproject van de gemeente Leiden, politie Hollands Midden en Bureau Jeugdzorg.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie