Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

College Breda wil duidelijkheid over derde perron

Datum nieuwsfeit: 20-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

COLLEGE WIL DUIDELIJKHEID VAN MINISTER NETELENBOS OVER DERDE PERRON

Het college van Breda, evenals NS Vastgoed, blijven vasthouden aan het ontwikkelen van een station met een derde eilandperron. Keersporen zijn geen alternatief. Dit schrijft het college van burgemeester en wethouders in antwoord op een brief van minister Netelenbos van 13 september over het derde eilandperron op station Breda en de fly over ten westen van het station. Het college heeft vandaag opnieuw schriftelijk gereageerd in een poging eenduidigheid te krijgen over de standpunten.

Daarnaast wijst Breda de minister op haar brede verantwoordelijkheid als het gaat om bereikbaarheid en verkeer en vervoer in Nederland. De plannen rond de HSL vormen daar een onderdeel van. Bij de vaststelling van een budget voor de ontwikkeling van stations en de sporen van en naar die stations dient het ministerie van Verkeer en Waterstaat niet alleen rekening te houden met de HSL spoorfunctionaliteit maar ook met die bredere verantwoordelijkheid op het gebied van bereikbaarheid en verkeer.

Als het gaat om de vormgeving van de spoorvertakkingen ten westen van het station (eventueel in de vorm van een fly over), vraagt het college de minister om alle rapporten en studies die over dit onderwerp zijn gemaakt. Over de conclusies uit deze rapporten wil B&W een second opinion om tenslotte zelf een mening te kunnen vormen over het meest functionele en veilige ontwerp voor deze spoorvertakking. Breda heeft inmiddels contact gezocht met de vertegenwoordiger van de minister in Noord-Brabant om samen met de provincie te overleggen over de situatie.

Breda, 20 september 2000

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie