Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Primeur nieuwe kandidaatsdiploma's voor studenten Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 20-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Technische Universiteit Eindhoven

18 september 2000

Eerste bachelors nieuwe stijl in ons land
Primeur kandidaatsdiploma's 'nieuwe stijl' voor TU/e studenten Biomedische Technologie
Woensdagmiddag 20 september krijgen elf studenten Biomedische Technologie (BMT) aan de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) de Nederlandse primeur van het kandidaatsdiploma 'nieuwe stijl'. Ze ontvangen ook de Engelstalige variant, het 'bachelors-diploma'. Rond 1980 verdween het kandidaatsdiploma in Nederland van het toneel. Vorig jaar echter besloten de Europese ministers van onderwijs in Bologna om universitaire opleidingen beter op elkaar af te stemmen. Dat gebeurt door een zogenaamd '3+2' model in te voeren. Een student sluit het eerste blok van zijn opleiding na drie jaar af met een 'bachelors-' of kandidaatsdiploma. Daarna volgt een tweejarige 'mastersfase', die met een gelijknamig diploma wordt bekroond. Dat de Eindhovense studenten zo snel na 'Bologna' al een kandidaatsdiploma ontvangen, heeft alles te maken met de opzet die BMT sinds de start in 1997 hanteert. Samen met UM
Op eigen initiatief van de opleiding Biomedische Technologie, die de TU/e in samenwerking met de Universiteit Maastricht verzorgt (UM), is destijds al gekozen voor een curriculum met twee blokken van respectievelijk drie en twee jaar. Rector magnificus prof.dr. Martin Rem zal de kersverse bachelors ieder een cheque ter waarde van duizend gulden overhandigen. De studenten kunnen dat geld gebruiken voor een buitenlandse stage die ze als onderdeel van de 'masters' fase volgen. De faculteit Biomedische Technologie overlegt met biomedische opleidingen in Londen en in Atlanta (USA) over het aanbieden van stageplaatsen. Het is de bedoeling van de faculteit om in beide steden een huis te verkrijgen, waar Eindhovense studenten onderdak kunnen vinden. Voor meer informatie:
Cees van Keulen, mediavoorlichter TUE,
telefoon 040 - 247 4061
e-mail (c.t.f.v.keulen@tue.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie