Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitvaartbus maakt samenzijn tot laatste moment mogelijk

Datum nieuwsfeit: 20-09-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

Rotterdam, 20 september 2000

Uitvaartverzorger introduceert unieke service
Uitvaartbus maakt samenzijn tot laatste moment mogelijk

CVU Uitvaartzorg uit Rotterdam biedt in samenwerking met Connexxion uit Schiedam een unieke aanvulling op uitvaartverzorging in de vorm van een uitvaartbus. De uitvaartbus wordt gepresenteerd op Uitvaart 2000, de vakbeurs voor uitvaartzorg in de Jaarbeurs-Utrecht die van 28 tot 30 september duurt. De uitvaartbus, waarin de overledene opgebaard kan worden, is een antwoord op de toenemende behoefte van mensen aan een meer persoonlijke uitvaart.

Primeur
Het initiatief van CVU Uitvaartzorg is een primeur in Nederland èn Europa. Directeur CVU Uitvaartzorg A. Meij: 'De uitvaartbus maakt het mogelijk dat nabestaanden de laatste uren dicht bij de overledene kunnen doorbrengen. Niet meer gescheiden in volgauto's, maar samen met de overledene in de uitvaartbus naar het crematorium of de begraafplaats. Een laatste rit langs de dierbare plekjes van de overledene, terwijl zijn of haar favoriete muziek door de bus klinkt, is een andere mogelijkheid. Of samen in de bus bij het volkstuintje van opa nog eens die video bekijken van zijn laatste verjaardag. De mogelijkheden zijn talrijk.'

Faciliteiten
De uitvaartbus beschikt over 24 zitplaatsen en is voorzien van een pantry. Getinte ramen in de bus staan garant voor de privacy van nabestaanden. Naast een toilet en airconditioning is er een lift voor rolstoelgebruikers. In de bus is een audio-/videoinstallatie aanwezig, zodat het mogelijk is om geluid en beeld af te spelen. Een luifel aan de buitenkant van de bus biedt beschutting aan belangstellenden wanneer de weersomstandigheden daar om vragen. Ook bestaat de mogelijkheid in de bus afscheid te nemen van de overledene. In het achterste deel van de bus wordt de kist met de overledene opgebaard.

Innoverend
Meij: 'De uitvaartbus is onderdeel van de innoverende aanpak van CVU Uitvaartzorg. Mensen worden steeds mondiger en bepalen zelf wat ze willen. Uitvaarten volgens tradities en gebruiken van andere culturen komen ook steeds meer voor in Nederland. CVU Uitvaartzorg speelt in op deze ontwikkelingen en verwacht met de uitvaartbus mensen nog beter van dienst te zijn.'

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie