Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kinderconferentie 'Sport en spel in Zoetermeer'

Datum nieuwsfeit: 21-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zoetermeer

Kinderconferentie "Sport en spel in Zoetermeer"

Instituut voor Publiek en Publiciteit en gemeente Zoetermeer organiseren:
Kinderconferentie "Sport en spel in Zoetermeer"

48 leerlingen uit de groepen acht van zes Zoetermeerse basisscholen doen aanstaande donderdag 21 september mee aan de kinderconferentie "Sport en spel in Zoetermeer". De kinderconferentie vindt plaats in de raadszaal en vangt aan om 13.00 uur. Jo Fijen, wethouder Sport, verzorgt de aftrap voor deze dag. Acht afgevaardigden per school gaan zich de gehele middag intensief bezighouden met lokale politiek. Zij hebben voorstellen gemaakt om Zoetermeerders aan het sporten en spelen te krijgen. Om 18.00 uur vindt een bijzondere commissievergadering plaats. Onder voorzitterschap van loco-burgemeester Eric Leupe verdedigen de kinderen dan het voorstel van hun school en wordt er gestemd om tot een winnend plan te komen. De gemeente stelt een bedrag van fl 2500,- ter beschikking voor de uitvoering van het winnende project. Het winnende project wordt door de betreffende projectgroep(en) onder verantwoordelijkheid van de school uitgevoerd. De gemeente kan, als dat nodig is, op onderdelen ondersteunen.

De kinderconferentie is een initiatief van de gemeente Zoetermeer en wordt uitgevoerd in samenwerking met het Instituut voor Publiek en Publiciteit. Doel van de conferentie is de kinderen meer te betrekken bij politieke besluitvorming door ze zelf met politieke besluitvorming aan de slag te laten gaan. Uitgangspunt is 'leren door ervaren'.

Voorafgaand aan de kinderconferentie was er een voorbereidingsperiode, waarin ambtenaren in de klassen uitleg hebben gegeven over het onderwerp sport en spel. Daarnaast heeft een aantal wethouders gastlessen verzorgd en hebben alle deelnemende groepen de lessenserie "Kies voor kids" gevolgd. In die serie wordt veel aandacht besteed aan het oefenen van vaardigheden als vergaderen en beslissingen nemen, en worden enkele begrippen uit de gemeentepolitiek toegelicht. Op basis van deze informatie hebben de leerlingen hun voorstellen ontwikkeld die zij in de vorm van een maquette, collage of tekening met bijbehorende begroting presenteren. Onder leiding van vertegenwoordigers van politieke jongerenorganisaties gaan de kinderen 's middags aan de slag om alle voorstellen te bespreken met de raadsleden van verschillende politieke partijen. 's Avonds vindt dan de stemming plaats voor het winnende voorstel, dat na een technische toets door de gemeente mag worden uitgevoerd.Gemeente Zoetermeer © September 2000

Last update: 20 September 2000 (11:48)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie