Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Lezing: 'Elementaire deeltjes' van Michel Houellebecq

Datum nieuwsfeit: 21-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

Lezing

'Elementaire deeltjes' van Michel Houellebecq

De verschijning van de roman Elementaire deeltjes, over het leven en sterven van twee (half)broers in Frankrijk in de tweede helft van de 20e eeuw, deed in Frankrijk heel wat stof opwaaien. Het cynisme waarmee de auteur de 'neergang' van de generatie van '68 tekent, en ook de expliciete verwijzingen naar het soms absurde sexuele gedrag van één van de twee hoofdpersonen waren aanleiding tot een heftige discussie. Is het werkelijk zo erg met ons gesteld? Hoe eenzaam en amoreel zijn we geworden? En is het science fiction-achtige toekomstbeeld dat de roman schetst waarschijnlijk?

Prof.dr. Liesbeth Korthals Altes, is hoogleraar Literatuurwetenschap en Moderne Franse letterkunde aan de RUG. Zij studeerde Frans en Algemene Literatuurwetenschap en promoveerde op een studie over het werk van Michel Tournier. Zij heeft met name belangstelling voor aspecten van verteltechniek (narratologie) en de relatie tussen ethiek en literatuur. Op dat laatste aspect zal zij ook in de lezing over Elementaire deeltjes ingaan.

Informatie

dr. H. Harbers, tel. (050)363 59 33

Datum en tijd

donderdag 21 september 2000, 20.00-22.00 uur

Spreker

prof.dr. Liesbeth Korthals Altes

Serie

'Spraakmakende boeken', jaargang 7, door de Faculteit der Letteren

Plaats

Geertsemazaal, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie