Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Prix de Rome 2000/20001 Stedenbouw & Landschapsarchitectuur

Datum nieuwsfeit: 21-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Bond van Nederlandse Architecten

Prix de Rome 2000/20001De jury van Prix de Rome nodigt architecten, stedenbouwkundigen en landschapsarchitecten uit om deel te nemen aan de Prix de Rome Stedenbouw & Landschapsarchitectuur. De Prix de Rome is de oudste en grootste aanmoedigingsprijs voor jonge kunstenaars en architecten (tot 35 jaar), in Nederland. Sinds 1985 wordt hij op tien disciplines uitgereikt, waarvan er jaarlijks twee aan bod komen: Architectuur en Stedenbouw & Landschapsarchitectuur, Beeldhouwen en Beeldende Kunst & de Publieke Ruimte, Fotografie en Film & Video, Schilderen en Theater & Beeldende Kunst, Tekenen en Grafiek.

De jury voor de Prix de Rome 2000/2001 is samengesteld uit Maike van Stiphout, Maarten Schmitt, Sébastien Marot, Kees Christiaanse en Branimir Medic. De voorzitter is prof. drs Janwillem Schrofer, algemeen directeur van de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam.

De Prix de Rome kent een voor- en eindronde. In de voorronde moet het inschrijfformulier uiterlijk 5 oktober zijn ingeleverd; op 18 oktober wordt de opdracht voor de voorronde verzonden en op 9 november moet de uitgewerkte opdracht worden ingeleverd. Naar aanleiding van de ingezonden werken en gesprekken selecteert de jury op ieder terrein maximaal vier kandidaten voor de eindronde. Deze maken in de werkperiode van drie maanden nieuw werk op basis waarvan de jury uiteindelijk de prijzen toekent. Tijdens hun werkperiode kunnen de eindrondekandidaten beschikken over een atelier in de Rijksakademie.

Geïnteresseerden kunnen tot en met dinsdag 3 oktober het wedstrijdreglement en inschrijfformulier aanvragen bij : Bureau Prix de Rome
p/a Rijksakademie van Beeldende Kunsten
Sarphatistraat 470
1018 GW Amsterdam
o.v.v. PRIX DE ROME STEDENBOUW & LANDSCHAPSARCHITECTUUR met opgave van naam, adres, telefoonnummer en geboortedatum.

Nadere inlichtingen bij Christine Wagner, coördinator Prix de Rome, ma t/m vrij van 9.30 uur - 13.00 uur, T 020 - 527 03 21 of per e-mail (E (prix@rijksakademie.nl)). Meer informatie is te vinden op URL www.prixderome.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie