Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CNN.com Europe van start

Datum nieuwsfeit: 21-09-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT

Amsterdam, 21 september 2000

CNN.COM EUROPE VAN START

eerste op Europa gerichte Engelstalige website

CNN.com lanceert vandaag de eerste op Europa gerichte Engelstalige website die zich concentreert op wereldnieuws dat Europa raakt en Europees nieuws dat de wereld raakt.

De nieuwe website wordt geredigeerd en vormgegeven door een speciaal team van 25 journalisten dat werkt vanuit het nieuwe Europese hoofdkantoor van CNN Interactive in Londen. CNN.com's Europese website maakt gebruik van CNN' s kenmerkende manier van wereldwijde nieuwsgaring, door nieuws direct vanuit de bron te verslaan en analyses te maken over hoe mondiale gebeurtenissen invloed hebben op de mensen en landen in Europa.

Hoofdonderwerpen op de nieuwe Europese website omvatten de belangrijkste nieuwsfeiten in Europa, vergezeld van diepte analyses van belangrijke gebeurtenissen. De CNN.com frontpagina geeft snelle toegang tot Europees en wereldnieuws, weer, business, sport, technologie en entertainment. Extra diensten op de site zijn o.a. speciale landelijke sites met de laatste informatie over nationaal nieuws, effectenbeurzen, lokale weerberichten en sportprestaties in Frankrijk, Duitsland, Italië, Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk.

Diegenen die inloggen op CNN.com kunnen kiezen uit de Europese of de Amerikaanse optie. Wanneer de keus is gemaakt zorgt een 'cookie' ervoor dat de gekozen site automatisch wordt opgestart bij het oproepen van CNN.com. Uiteraard heeft de gebruiker altijd de mogelijkheid om weer van gedachten te veranderen. De volledige Amerikaanse site is opvraagbar via de Europese editie en omgekeerd.

Dit is de eerste keer dat CNN.com een Engelstalige website heeft ontwikkeld speciaal voor de internationale markt. Het vormt onderdeel van de voortgaande expansie van CNN in Europa. CNN.com heeft reeds vier lokale web sites in Europa in het Deens, Italiaans, Noors en Zweeds. Een Duitstalige site wordt gelanceerd in oktober.

Chris Cramer, president van CNN Networks/International: "de start van CNN.com Europe onderstreept CNN's permanente inspanningen om het internationale publiek in Europa te voorzien van relevante online diensten en televisie-uitzendingen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van het succes van CNN als 's werelds leidende nieuwszender en het brengt ons in een sterke positie waar het gaat om de convergentie van televisie, PC en mobiele telefoon."

Scott Woelfel, president en hoofdredacteur van CNN Interactive:"CNN.com heeft zich in de vijf jaren dat onze website nu bestaat, gevestigd als internationaal merk. 20-30% van CNN.com's maandelijkse page impressions komt van buiten de Verenigde Staten. Daarom weten we dat er internationale belangstelling is voor de CNN website en geloven we dat een Europese internationale nieuws site een nieuwe service betekent voor de internet gebruikers in Europa."

David Brewer, managing editor Europa, Midden-Oosten en Afrika voor CNN.com: "De Europese website zal zeer sterk gericht zijn op de belangrijkste nieuwsfeiten en gebeurtenissen in Europa. Het verzorgt de mondiale verslaggeving waar CNN.com bekend om staat maar stapt af van het traditionele Amerikaanse perspectief doordat originele verslaggeving wordt geproduceerd op het kantoor in Londen en door onze correspondenten in Europa."

CNN International heeft in totaal 18 (Engelstalige en lokale talen) televisiestations en internet sites in de wereld. Daarnaast zijn er nog 15 televisiestations en internetdiensten in de Verenigde Staten.
Noot voor de redactie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie