Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

BackStream lanceert BackStream Enterprise Edition

Datum nieuwsfeit: 21-09-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

- PERSBERICHT -

Amsterdam, 21 september 2000

BackStream lanceert BackStream Enterprise Edition

Content management systeem voor onderhoud van intra-, extra- en internetsites

BackStream, een onderneming die zich bezighoudt met de ontwikkeling en distributie van Content Management Software oplossingen, brengt vandaag de BackStream Enterprise Edition op de markt. Met dit content management systeem kunnen zowel webmasters als andere werknemers van organisaties, eenvoudig de inhoud van intra-, extra- en internetsites onderhouden. BackStream ervaart dat de BackStream Enterprise Edition zorgt voor een afname van de onderhoudskosten van intra-, extra- en internetsites. Daarnaast is het mogelijk om dit content management systeem te implementeren in enkele uren in plaats van weken.

Pure content management
De BackStream Enterprise Edition is een volledig XML based content management systeem en bestaat uit onder andere de volgende functionaliteiten: Workflow Management, Real Time Editing en Personalisation. Het systeem is gericht op pure content management, zoals bijvoorbeeld het online plaatsen én online onderhouden van persberichten, teksten, vacaturebanken en catalogi.

Bij de ontwikkeling van de BackStream Enterprise Edition is rekening gehouden met het feit dat 'time to market' belangrijk is voor bedrijven. Zo is dit content management systeem in enkele uren in plaats van enkele weken te installeren. Organisaties die veel tijd besteden aan het onderhoud van hun website, kunnen met de BackStream Enterprise Edition veel kosten besparen, omdat een organisatie zelf haar intra-, extra- en internet up-to-date kan houden.


*Ondernemingen moeten modulair denken. Hierbij geldt: first things first. Organisaties moeten niet meteen honderdduizenden guldens gaan investeren in e-commerce platforms en technologieën,* zegt Willem-Jan Schutte, managing partner van BackStream. *Het is van belang dat ondernemingen eerst beginnen met het up-to-date houden van hun intra-, extra- en internetsites. De praktijk leert dat veel ondernemingen hier moeite mee hebben. Hierbij biedt de BackStream Enterprise Edition, als content management systeem, uitkomst.*
Over BackStream
BackStream, gevestigd in Amsterdam, is in januari 2000 opgericht en bestaat inmiddels uit twintig man. BackStream biedt producten en diensten voor de content management markt, die eenvoudig en efficiënt middels het internet werken. BackStream levert software oplossingen voor onder andere de distributie, opslag en management van content.

Met het eerste product van BackStream, de BackStream content management & development oplossing, kunnen web development bedrijven snel content management systemen en onderhouds functionaliteiten voor websites ontwikkelen. Daarnaast kunnen werknemers binnen bedrijven gemakkelijk zelf, via het internet, de content van hun site onderhouden.

BackStream levert de oplossing inmiddels voor de sites van onder andere Coca-Cola Nederland, Sociaal Economische Raad, ING Onderneemhet, Giant, ClassicDriver en Talkline.


- EINDE BERICHT -

Achtergrondinformatie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie