Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Fokker Services verbetert organisatie

Datum nieuwsfeit: 21-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Amersfoortsestraatweg 7, 1412 KA Naarden
Postbus 5004, 1410 AA Naarden
Nederland

Telefoon : (035) 695 75 55
Telefax : (035) 694 11 84

Corporate Communications
Persbericht

Naarden, 21 september 2000

Fokker Services verbetert organisatie
Stork Werkmaatschappij Fokker Services voert een veranderingsprogramma door dat de totale organisatie slagvaardiger, efficienter en transparanter moet maken. Het programma past in de uitwerking van Stork Strong, een strategische heroriëntatie op grond van de criteria: groei, marktleiderschap en toenemend rendement.

Voor de Nederlandse Fokker Services organisatie (met vestigingen in Woensdrecht, Nieuw-Vennep en op Schiphol) komen de veranderingen vooral neer op de inrichting van een meer marktgerichte structuur. Daarmee reageert het bedrijf op de groeiende behoefte van klanten aan een efficiënte, transparante organisatie met geïntegreerde diensten voor de vliegtuigonderhoudsmarkt. Verhoging van efficiëntie betekent ook dat hetzelfde werk met minder mensen kan worden gedaan. Niet voor alle 1.120 medewerkers is er plaats binnen de nieuwe organisatiestructuur. Tussen nu en eind 2001 zullen ca. 150 arbeidsplaatsen komen te vervallen.

De reductie van arbeidsplaatsen zal zoveel mogelijk worden gerealiseerd door middel van natuurlijk verloop. Voor medewerkers die hun baan niet kunnen behouden, zullen via bemiddeling door Stork Mobiel binnen en buiten Stork plaatsingsmogelijkheden worden gezocht. Waar bemiddeling uiteindelijk geen succes oplevert, kunnen gedwongen ontslagen niet worden uitgesloten. Medewerkers, ondernemingsraden en vakverenigingen zijn ingelicht.

Fokker Services is een 1.120 medewerkers tellende werkmaatschappij van Stork die gespecialiseerd is in integrale onderhoudsconcepten voor vliegtuigen, waaronder de Fokker vloot van 1.200 toestellen. Het bedrijf heeft vestigingen op Schiphol, in Woensdrecht, Nieuw Vennep, Singapore en Atlanta (VS). Het is de grootste van de vier Fokker ondernemingen die in 1996 door Stork werden overgenomen en thans de basis vormen van de Stork Aerospace Group. Deze groep realiseerde in 1999 EUR 355 miljoen omzet van de totale concernomzet van EUR 2,4 miljard.

Informatie voor de pers:
Stork N.V.
D.T. Kors
Tel. 035 - 695 75 55
06 51 98 40 54

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie