Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zware tijden voor transportverzekeraars

Datum nieuwsfeit: 21-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Verbond van verzekeraars

Zware tijden voor transportverzekeraars

Transportverzekeraars maken moeilijke tijden door. Het wereldwijde premie-inkomen daalt gestaag, van $ 13 miljard in 1998 naar $ 11,5 in 1999. Ook de risico's worden er niet beter op. Zo verkeert de verzekering van grote zeeschepen, het zeecasco, al jaren in de rode cijfers.

Tijdens het jaarlijkse IUMI-congres, dat van 10 tot 14 september in Londen werd gehouden, uitte de 126 jaar oude International Union of Marine Insurance haar bezorgdheid over de toekomst van de transportverzekering. Zeker nu er op steeds meer (deel)terreinen slechte resultaten worden geboekt.

Veiligheid
In Londen waren ruim vijfhonderd transportverzekeraars uit meer dan 45 landen bijeen voor het congres dat dit keer het thema 'Marine Insurance - Safely into the Future' had meegekregen. Voor het Verbond was afdelingscommissielid Henk Crielaard als plenaire spreker vertegenwoordigd. Hij hield een toespraak over de branchegroep binnenvaart, visserij en pleziervaart, en benadrukte dat "de omgeving ook bij binnenvaart verandert. Verzekeraars zullen daarom antwoorden moeten geven op nieuwe vragen", aldus Crielaard. De Amerikaan David Dubois schetste tijdens het congres een positief beeld van de mogelijkheden om visserijschepen veiliger te maken. Volgens hem kan met eenvoudige overheidsregelgeving al snel resultaat worden geboekt. Uit statistieken blijkt dat een werknemer op een visserijschip een dertig maal hogere kans op een zwaar ongeval heeft dan een gemiddelde werknemer. Reden voor de IUMI om volgend jaar een workshop in Genua te organiseren over veiligheid aan boord van visserijschepen.

Bondig, 21 september 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie