Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vragen van Groen Links over plan Ooderveste in Roermond

Datum nieuwsfeit: 21-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Tweede Kamer der Staten-Generaal
Zoek soortgelijke berichten
Tweede Kamer der Staten Generaal

vragen21.009 vragenformulier 21 september 2000

2000100150

Vragen van de leden van der Steenhoven en Van Gent (beiden GroenLinks) aan de staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat en de minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer over het plan Ooderveste te Roermond. (Ingezonden 21 september 2000)


1


Hebt u kennisgenomen van de uitspraak van de rechtbank te Roermond waarbij de rechter de door de door Rijkswaterstaat verleende Rivierenwetvergunning heeft vernietigd?


2

Kunt u zich vinden in de conclusie dat het plan Oolderveste zodanig afwijkt van het oorspronkelijke plan waaraan in 1996 goedkeuring is verleend en zodanig een verslechtering betekent voor de rivierafvoer dat er geen sprake kan zijn van een «pijplijnproject»? Zo nee, waarom niet?


3

Is de constatering van de rechtbank nieuw voor u dat de rivierkundige situatie van het huidige plan Oolderveste afwijkt en negatiever voor de afvoer is dan het goedgekeurde oude plan Herten - Maasdorp? Zo ja, waarom is het nieuwe plan Oolderveste dan niet kritisch vergeleken met het oude goedgekeurde plan?


4

Legt u zich neer bij de uitspraak van de rechtbank inzake de vernietiging van het besluit de rivierenwetvergunning te verlenen? Zo nee, welke stappen bent u van plan verder te nemen?


5

Indien u verdere stappen onderneemt, wat is voor u de motivatie om, gezien de toegenomen belemmering van de afvoer van Maaswater en daarmee samenhangende overstromingskansen, toch actie te ondernemen om het plan goedgekeurd te krijgen?

Tweede Kamer der Staten Generaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie