Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ruim f 600.000 subsidie voor Werkloosheidsprojecten Hengelo

Datum nieuwsfeit: 21-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Overijssel
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Overijssel

Zwolle, 19 september 2000

RUIM f 600.000 SUBSIDIE VOOR WERKLOOSHEIDSPROJECTEN IN HENGELO

De provincie Overijssel kent de gemeente Hengelo een subsidie toe van f 602.003 voor drie projecten. Met behulp van deze projecten wil de gemeente de werkloosheid en de sociale achterstand van bepaalde minderheidsgroepen terugdringen. Het is de bedoeling dat langdurig werklozen door middel van de drie projecten de nodige scholing/werkervaring opdoen om zo een grotere kans te hebben om in het reguliere arbeidsproces te worden opgenomen.

Het eerste project is voorlopig alleen afgestemd op Turkse jongeren, aangezien zij behoren tot de grootst groep onder de minderheden die werkloos is. Alle personen die behoren tot deze groep worden onderzocht op mogelijkheden en beperkingen. Naar aanleiding hiervan worden zij geplaatst in een toeleidingstraject of in de sociale activering. Voor dit project is een subsidiebedrag van f 227.003 beschikbaar.

Voor het tweede project wil de gemeente Hengelo gebruik maken van het Eschermodel, waarin langdurig werklozen via werkervaringsplaatsen binnen bedrijven de nodige werkervaring opdoen. In dit model worden plekken die open zijn gevallen in bedrijven opgevuld door langdurig werklozen, terwijl zij begeleid worden door werknemers van het bedrijf zelf. Op deze manier hoopt de gemeente het tekort aan personeel in met name de metaalbranche op te vullen. De provincie Overijssel geeft voor dit project f 175.000.

Het derde project voorziet in de oprichting en inrichting van computerwerkplaatsen waarin langdurig werklozen worden onderlegd in de technische facetten van gebruik, beheer en onderhoud van computers. De computerwerkplaats vult de centrale plek in tussen de "digitale trapveldjes" die de grote gemeenten in achterstandsbuurten oprichten om zo ook minderheden wegwijs te maken op de computer.Voor de inhoudelijke invulling hiervan zal de gemeente een beroep doen op het ROC-Oost Nederland. De provincie Overijssel geeft voor dit project f 200.000.

Nadere informatie:
team Communicatie, Gerdie Weuring, telefoon 038 425 13 58

00-246

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie