Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Provincie overijssel participeert in internet-grondbank

Datum nieuwsfeit: 21-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Overijssel
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Overijssel

Zwolle,18 september 2000

PROVINCIE OVERIJSSEL PARTICIPEERT IN INTERNET-GRONDBANK

De provincie Overijssel participeert in de internet-grondbank Noord-Nederland. Op deze site is de vraag en het aanbod van (lichtverontreinigde) grond te vinden. Ook staat er een omschrijving van het soort grond bij. In principe kan iedereen gebruik maken van de grondbank, maar de praktijk zal leren dat voornamelijk bedrijven en andere instellingen die veel grondwerken uitvoeren waarbij grond vrijkomt er gebruik van zullen maken.

De grondbank Noord-Nederland is een initiatief van de provincie Groningen, waarin naast de provincie Overijssel ook de provincies Friesland en Drenthe deelnemen. Het doel van de grondbank is het maximaliseren van het hergebruik van vrijkomende secundaire grond, waardoor de aanwending van primaire grond zoveel mogelijk wordt verminderd. De grondbank Noord-Nederland is een pilot-project met een looptijd van een jaar. Het adres van de grondbank is: www.grondbanknoordnederland.nl

Nadere informatie:
team Communicatie, Bonnie van der Meer, telefoon 038 425 14 16

00/239

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie