Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Conferentie over veranderingen bij WSW-AWBZ te Maastricht

Datum nieuwsfeit: 21-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Limburg
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Limburg

CONFERENTIE OVER VERANDERINGEN BIJ WSW-AWBZ

Zowel de WSW-voorzieningen als de AWBZ-instellingen voor gehandicapten en voor mensen met psychiatrische problemen, hebben te maken met ingrijpende veranderingen van visies, taken en werkwijzen. Binnen de WSW-sector blijkt vooral de beperking en de wijziging van de aard van de instroom een reden te zijn voor bezinning op positie en taken, terwijl binnen de AWBZ-sector vooral de vermaatschappelijking van de zorg nieuwe vragen en uitdagingen oproept.

Op de terreinen van dagbesteding, arbeidstoeleiding en begeleid werken raken de WSW-sector en de AWBZ-sector elkaar. De tijd lijkt rijp om dit raakvlak verder te verkennen en na te gaan of het mogelijk is om in regionaal verband afspraken te maken omtrent afstemming en samenwerking van beide sectoren.

In samenwerking met de Federatie Sociale Werkvoorziening Limburg, het Zorgkantoor Zuid-Limburg en vertegenwoordigers van AWBZ-instellingen uit Noord- en Zuid-Limburg, houdt het provinciaal bestuur van Limburg dit thema een conferentie, die gehouden zal worden op donderdag 21 september a.s. van 14.00 uur tot 18.00 uur in het Gouvernement te Maastricht.

De conferentie is bedoeld voor beleidsmakers uit beide sectoren: directies WSW-bedrijven, instellingen voor gehandicaptenzorg en voor geestelijke gezondheidszorg, portefeuillehouders van gemeenten, besturen van de koepels van cliëntenorganisaties en Zorgkantoren.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie