Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht

Datum nieuwsfeit: 21-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 21-09-2000

Politiebericht Utrecht: stad Utrecht, 09.30 uur
Aanrijding met zwaar letsel

UTRECHT Bij een aanrijding op de Zamenhofdreef zijn gistermiddag twee inwoners van Utrecht ernstig gewond geraakt.
Een 26-jarige man reed rond vijf uur met een nog onbekende passagier op zijn scooter over het fietspad van de Zamenhofdreef in de richting van het Groot Winkel Centrum. Een 20-jarige Utrechtse stak met haar fiets de rijbaan van de Zamenhofdreef over in de richting van de Rhonedreef. Op de kruising van de fietspaden van de Zamenhofdreef/Rhonedreef reden de fiets en de scooter tegen elkaar aan. Beide Utrechters vielen op de grond. Een toevallig passerende EHBOer verleende eerste hulp bij de Utrechter die een diepe wond in zijn schedel had. Het letsel van de vrouw leek in eerste instantie mee te vallen, maar zij was na enige tijd niet meer aanspreekbaar. Beide slachtoffers zijn met spoed door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Over de verwondingen van de slachtoffers is niets bekend.

De politie zoekt getuigen van deze aanrijding. Zij kunnen zich melden via het telefoonnummer 030-2397111.

Aanrijding letsel

UTRECHT Een 15-jarige Utrechtse is gisteravond rond acht uur licht gewond geraakt bij een aanrijding op de Amsterdamsestraatweg. Het meisje zat als passagier op een snorfiets bij een 18-jarige Utrechter. De Utrechters reden over het fietspad naast de Amsterdamsestraatweg in de richting van het centrum.
Een 32-jarige Utrechter reed met zijn bestelauto over de Amsterdamsestraatweg in de richting van het centrum. Toen de man rechtsaf sloeg om de Korenbloemstraat in te rijden, zag hij de snorfiets over het hoofd. De snorfiets reed tegen de bestelauto op waarbij de twee opzittenden ten val kwamen. Een toevallig passerende ambulance heeft het tweetal voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. De 18-jarige jongen had geen verwondingen, het meisje had een lichte hersenschudding en enkele kneuzingen. De automobilist heeft een proces-verbaal gekregen voor het niet laten voor gaan van rechtdoorgaand verkeer. De bestuurder van de snorfiets bleek geen rijbewijs of bromfietscertificaat te hebben. De politie heeft de snorfiets meegenomen voor technisch onderzoek omdat getuigen aangaven dat de snorfiets veel sneller had gereden dan de toegestane snelheid van max. 25 km/u.

In herhaling

UTRECHT Surveillerende agenten zagen vanochtend rond een uur een auto slingerend over de Laan van Chartroise rijden. De auto was niet APK-gekeurd en niet verzekerd. Na het stopteken parkeerde de bestuurder, een 32-jarige Utrechter, zijn auto op de Klimopstraat. Bij het uitstappen viel de man bijna om. Uit de blaastest bleek dat de man 3,2 promille in zijn bloed had. Op het bureau bleek dat de Utrechter al vaker een proces-verbaal had gekregen voor het rijden onder invloed. Daarbij was al eerder zijn rijbewijs ingenomen zodat hij nu zonder geldig rijbewijs had gereden. De Utrechter is met de nodige processen-verbaal naar huis gestuurd en zal zich voor de rechtbank moeten verantwoorden.

Winkeldief

UTRECHT Een 29-jarige Utrechtse medewerker van een winkel op de Nachtegaalstraat betrapte gistermiddag een 46-jarige Utrechter bij het wegnemen van speelgoed. De winkeldief probeerde weg te lopen maar twee passerende toezichthouders (een 53-jarige man en een 33 jarige vrouw, beide uit Utrecht) konden dit voorkomen. Agenten hebben de man meegenomen naar het politiebureau waar bleek dat de Utrechter nog 42 dagen gevangenisstraf te goed had. De man is ingesloten en het speelgoed is naar de winkel teruggebracht.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie