Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Commissievergadering 24 augustus Nieuwegein

Datum nieuwsfeit: 21-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Nieuwegein

Commissievergadering 24 augustus
In juni 2000 heeft het college B&W voorgesteld het oorspronkelijke bestratingsplan van het Gerbrandypark te handhaven. De raadscommissie VMC heeft hier op 24 augustus 2000 over gesproken. Zowel voorstanders als tegenstanders van het openhouden van het Gerbrandypark hebben de commissieleden toegesproken. De commissie besloot uiteindelijk het Gerbrandypark niet autoluw te maken, omdat het voordeel van de bewoners van het Colijnpark niet opweegt tegen de nadelen voor de bewoners van het Abraham Kuyperpark. Ook speelde mee, dat afsluiting extra ongemak voor brandweer en ambulance oplevert, hetgeen de gemeente ongewenst acht. De commissie wilde echter niet volledig voorbijgaan aan de wensen van de bewoners van het Colijnpark. Daarom heeft de commissie verzocht na te gaan of de parkeerplaatsen (waar de bewoners overlast van ervaren) zouden kunnen vervallen, of worden verplaatst. Dit onderzoek is intussen afgerond, en het resultaat is het volgende.

Parkeerplaatsen ter hoogte van het Colijnpark
Langs het gedeelte van het Gerbrandypark ter hoogte van het Colijnpark liggen 26 parkeerplaatsen. Echter, de ingangen van het wooncomplex zijn aan de noordelijke zijde gelegen en de verwachting is dat daar het meest wordt geparkeerd. Daarom zou het ontbreken van eerdergenoemde 26 parkeerplaatsen niet tot problemen hoeven te leiden. Bovendien zou het acceptabel zijn als in de praktijk door een enkel voertuig op de rijweg geparkeerd zou worden. Het idee dat was geopperd om de parkeerplaatsen naar de overzijde van de straat te verplaatsen (in het daar gelegen park), vindt de gemeente teveel ten koste gaan van het aangezicht van het park. Daarom is besloten de parkeerplaatsen langs het Gerbrandypark ter hoogte van het Colijnpark niet aan te leggen. In plaats daarvan wordt het trottoir met ongeveer 2 meter verbreed. Zo blijft de ruimte beschikbaar om bij mogelijke toekomstige behoefte aan extra parkeerplaatsen alsnog tot aanleg over te gaan.

Parkeerplaatsen ter hoogte van het Abraham Kuyperpark De parkeerplaatsen langs het Gerbrandypark ter hoogte van het Abraham Kuyperpark worden wél gerealiseerd. Het laten verdwijnen van die parkeerplaatsen stuit op drie bezwaren. Ten eerste: indien de haaks aangelegde parkeerplaatsen aan de overkant van de weg bezet zijn, wordt er mogelijk langs (en óp) de rijweg geparkeerd. Dit maakt het uitdraaien uit de haakse parkeervakken bijna onmogelijk. Ten tweede hebben de betreffende parkeerplaatsen hebben ook een functie als extra parkeercapaciteit als de parkeerplaats voor het medi-park vol raakt. Ten derde zou een dergelijke aanpassing tot extra kosten leiden, omdat de uitvoering 21 augustus is gestart.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie