Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Extra vergadering Verkeer en Beheer Capelle a/d Ijssel

Datum nieuwsfeit: 21-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Capelle a/d IJssel

Extra vergadering commissie Verkeer en Beheer

Op 21 september aanstaande vanaf 21.00 uur is er een extra vergadering van de commissie Verkeer en Beheer. De vergadering wordt gehouden in het gemeentehuis, Rivierweg 111. Voorzitter is wethouder P.F.J. van den Eijnden.

Spreekrecht
Het spreekrecht biedt u de mogelijkheid voorafgaand aan de vergadering de commissie toe te spreken. Wilt u spreken over onderwerpen die op de agenda van de vergadering staan, dan moet u dat melden aan de voorzitter van de commissie. Dit kan tot 12.00 uur op de dag van de vergadering. U kunt dit mondeling doen via het Informatiecentrum, telefoon: 284 84 84. Of schriftelijk. Het postadres is: De burgemeester van Capelle aan den IJssel, t.a.v. het hoofd Facilitaire Diensten, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel. U kunt uw brief ook afgeven bij de receptie van het gemeentehuis.

Op de agenda staat:
Bereikbaarheidsoffensief Regio Rotterdam

Toelichting:
Op 14 september jongstleden vond in de commissie Verkeer en Beheer een presentatie plaats over het bereikbaarheidsoffensief Regio Rotterdam. De heer Vonk van de stadsregio zette de geschiedenis uiteen en gaf de kernpunten aan van dit maatregelenpakket dat door de minister van Verkeer en Waterstaat, mevrouw Netelenbos, wordt voorgestaan.

Het gaat om een breed pakket van maatregelen. Een extra rijksinvestering van bijna 1,5 miljard gulden en bijdragen van de provincie, regio en stad van in totaal 250 miljoen gulden bieden de mogelijkheid voor 2010 belangrijke investeringen in wegen en het openbaar vervoer te doen. Zo komen de realisatie van zowel de A4 Midden Delfland als de A16-13 dichterbij. Ook hoogwaardig openbaar vervoer in de regio kan een impuls krijgen, zowel met een mogelijke uitbouw van het light-railnet naar de Drechtsteden en Hoek van Holland als met een versnelling van de Tramplusprojecten.

Insprekers gaven hun bezwaren aan, voornamelijk tegen het instellen van tolpunten voor spitsheffing.
De commissieleden hadden nog veel vragen en opmerkingen en stelden er prijs op eerst het beschikbare materiaal te bestuderen. Dat was diezelfde middag vrijgegeven in de regio. Vervolgens willen de commissieleden zich in de fracties beraden.
Omdat er 28 september 2000 een standpunt gevraagd wordt aan de gemeenten in de regionale commissie voor Verkeer en Vervoer is een extra commissievergadering ingelast op 21 september aanstaande, aanvang 21.00 uur in het gemeentehuis.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie