Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Met de SP-bus naar Praag tegen IMF en Wereldbank

Datum nieuwsfeit: 21-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Socialistische Partij

Keywords: seattle, praag, wto, imf, wereldbank, kapitalisme

TIP: Het laatste SP-nieuws vind je in Actueel, informatie over landelijke SP-acties in Actie!. Reportages en achtergronden in de Tribune.


Zoeken

world bank plunders the planet

Seattle gemist? Kom naar Praag!

Op 26 september 2000 protesteren in Praag tienduizenden mensen tegen het Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de Wereldbank, die op dat moment voor een vergadering bijeen zijn in de Tsjechische hoofdstad. IMF en Wereldbank zijn, net als de WTO (World Trade Organization) drijvende krachten achter het wereldwijd oprukkende neoliberalisme. De WTO-vergadering in Seattle was vorig jaar het toneel van massale protesten tegen het kapitalisme, tegen uitbuiting, onderdrukking en vervuiling.

De SP stuurt een eigen bus naar Praag, waarin nog een paar plaatsen vrij zijn. Wie mee wil wordt verwacht op de informatieavond over IMF en Wereldbank, op donderdag 21 september in Rotterdam. De bus vertrekt de 24e en komt de 27e weer terug. Kosten voor reis en overnachtingen bedragen ongeveer f150,-.

Aanmeldingen per e-mail of op telefoonnummer 010-2435555. Zie ook:

* Praag-demonstranten gearresteerd: Kant eist opheldering over rol BVD

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie