Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wethouder Oomen van Breda reikt consumentenkeurmerk uit

Datum nieuwsfeit: 21-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

WETHOUDER OOMEN REIKT CONSUMENTENKEURMERK UIT

Twaalf winkels op het Valkeniersplein en omgeving ontvangen op 21 september om 16.30 uur van wethouder J. Oomen van Stadsbeheer het consumentenkeurmerk. Dit keurmerk geeft aan dat de winkels goed bereikbaar, toegankelijk en bruikbaar zijn voor bezoekers. Op verzoek van de organisatie en het Gehandicaptenplatform zal wethouder J. Oomen voor de uitreiking van de eerste consumentenkeurmerken op het Valkenierspein in een rolstoel de panden binnengaan.

De winkels zijn gekeurd door het Consumenten-wijk-keurteam (CWK). Het CWK bestaat uit vertegenwoordigers van bewoners, woon- en consumentenorganisaties en wijk- en dorpsraden die de wijk keuren op geschiktheid voor jonge én oudere bewoners. Daarbij kijkt het CWK bijvoorbeeld naar obstakels op de stoep en de toegankelijkheid van gebouwen voor mensen in een rolstoel. Ook wordt gekeken of de toonbank niet te hoog is en of bezoekers gemakkelijk bij de PIN-automaat kunnen.

Aan de hand van criteria die zijn opgesteld in samenwerking met van het Gehandicapten Platform Breda beoordeelt het CWK of een winkel of voorziening het keurmerk verdient of dat er nog aanpassingen wenselijk zijn.

Dit initiatief past binnen het gemeentelijk project "Geschikt wonen voor iedereen", dat plaats vindt in het district Zuid-Oost. Het doel van dit project is de leefbaarheid voor alle bewonersgroepen in deze buurten te verbeteren.

Breda, 18 september 2000

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie