Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Inhoud RVU-radioprogramma Telescoop

Datum nieuwsfeit: 21-09-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT TELESCOOP

Inhoud uitzending donderdag 21 september 2000
21.00 - 22.00 uur
Teleac/NOT Radio 5 (1008 AM of in stereo via de kabel)

+ NOS start proef met voorlezen ondertitels

Nederlandstalige televisieprogramma zijn voor blinden en slechtzienden over het algemeen nog wel te volgen, maar anders ligt dat voor buitenlandstalige programma's. Ondertitels kunnen blinden en slechtzienden niet lezen en vaak verstaan ze de buitenlandse taal niet. Daardoor kunnen ze slechts kiezen uit een beperkt aanbod van tv-programma's. De NOS start in oktober met een proef, waarbij de ondertitels met behulp van de computer worden omgezet naar spraak. Dat gebeurt door middel van tekst naar spraak technologie in een klein elektronisch kastje, dat op de televisie gezet wordt.

+ Neuro Fuzzy verbetert consumentenapparatuur

Een stofzuiger die automatisch minder krachtig zuigt bij hoogpolig tapijt en weer vanzelf op volle toeren gaat draaien op parketvloer. Of een zelfdenkende rijstkoker. De komende paar jaar zou het wel eens werkelijkheid kunnen worden. Dankzij een nieuwe computertechnologie, neuro fuzzy. Hierdoor hoeft de computer niet voor elke verandering een nieuwe berekening te maken. Op de Universiteit Twente zijn enkele proeven met deze Neuro fuzzy technologie te zien.

+ Serie: luisteramateurs

Ook in deze aflevering aandacht voor luisteramateurs. Hadden we het vorige week over luisteraars van de korte golf, dit maal aandacht voor hobbyisten die luisteren naar de
luchtvaartcommunicatie tussen piloten en verkeerstorens. Hobbyisten die vaak urenlang luisteren en hopen vliegtuigen op grote afstand te kunnen horen...

+ Verder in de uitzending

Uiteraard in deze uitzending het laatste nieuws en een blik in de verschenen bladen.

TELESCOOP IS HET WEKELIJKS MAGAZINE VAN
TELEAC/NOT-RADIO OVER COMPUTERS, NIEUWE
MEDIA EN COMMUNICATIE.

Presentatie :Ingrid Drissen
Productie: Jeroen Dirks, Richard Mooi, Dirkjan van Ittersum Eindredactie: Pieter Kuipers (035-6293296,
(pieter.kuipers@teleacnot.nl))

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie