Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom

Datum nieuwsfeit: 22-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-09-2000

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom, 09.40 uur
Berovingen

HOUTEN Op zondagavond 17 september werden op twee verschillende plaatsen in Houten berovingen gepleegd. Op de De Weide liepen rond half tien, twee jongens een 14 en 15- jarige en beiden inwoners van Houten. Een van hen had een telefoon in de hand.

Zij werden op een gegeven moment aangesproken door vier jongens die zich verplaatsten op twee scooters. Nadat zij aangesproken waren door het viertal vertrokken deze weer op de scooters. Even later kwam het viertal terug en werd de telefoon uit de handen gegrist waarna de scooters er vandoor gingen met de telefoon.

Tussen kwart over negen en half tien vond een poging tot een soortgelijke beroving plaats door het viertal. Dit gebeurde in de omgeving van het Eggeveld. Een 17-jarige inwoner van Houten werd bijna het slachtoffer van beroving.

De gewaarschuwde politie die al in de buurt aan het zoeken was in verband met de beroving op De Weide, zag de twee scooters met daarop de vier verdachten rijden over de Rondweg. De vier verdachten konden worden klemgereden en werden aangehouden.

Het betrof vier inwoners van Utrecht in de leeftijd van 16 en 15 jaar.De gestolen telefoon werd door de politie aangetroffen. De vier verdachten werden in verzekering gesteld en werden op donderdag 21 september voorgeleid aan de officier van justitie te Utrecht.

Controle vervoer schoolkinderen

IJSSELSTEIN Op donderdagmiddag 21 september werd door de politie een controle gehouden op het vervoer van schoolkinderen. Er werd gecontroleerd op de Duitslandstraat en de Tuinensingel.

In totaal kregen 14 automobilisten een proces-verbaal voor het vervoeren van kinderen in hun auto zonder dat de kinderen gebruik maakten van autogordels c.q. een kinderbeveiligingsmiddel.

Radarsnelheidscontrole

NIEUWEGEIN Door de politie werd op donderdag 21 september op drie lokaties gecontroleerd op het overtreden van de maximum snelheid. Tijdens de ochtend werd gecontroleerd op de Sluyterslaan en de Noordstedeweg. In totaal werden 1049 voertuigen gemeten. Van dit aantal reden 116 bestuurders te snel met hun voertuig. De hoogst gemeten snelheid bleek 77 km/h te zijn op de Sluyterslaan.

Vroeg in de middag werd gecontroleerd op de Hollandhaven. Hier werden 814 voertuigen gemeten, waarvan 281 bestuurders te snel reden. De hoogst gemeten snelheid was 109 km/h. Op alle genoemde wegen geldt een maximum snelheid van 50 km/h.

Winkeldief met traangas

NIEUWEGEIN Op donderdagmiddag 21 september werd een man in een winkel aan de Boogstede betrapt op winkeldiefstal. De verdachte ging er na ontdekking vandoor en werd door personeel achtervolgd.

Hierna ontstond een handgemeen, waarbij de verdachte met traangas naar zijn belagers spoot. De verdachte kon met hulp van getuigen worden overmeesterd. De politie hield de verdachte, een 42-jarige inwoner van IJsselstein, aan en sloot de verdachte in aan het politiebureau.

In een tas die de verdachte bij zich had, werden diverse van diefstal afkomstige goederen aangetroffen. De verdachte is inmiddels in verzekering gesteld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie