Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Deventer presenteert uitvoeringsplan wijkontwikkeling

Datum nieuwsfeit: 22-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Deventer

PERSBERICHT

Week 38, 22 september 2000

GEMEENTE PRESENTEERT NIEUW UITVOERINGSPLAN
WIJKONTWIKKELINGSPERSPECTIEVEN

Voor de vijf Deventer wijken is opnieuw (net als twee jaar geleden) in het kader van de wijkontwikkelingsperspectieven (WOPs) een uitvoeringsplan gemaakt. De afgelopen periode zijn veel maatregelen in het kader van de WOPs uitgevoerd. Deze maatregelen zijn geëvalueerd en nieuwe maatregelen zijn voorgesteld.

Iedere wijk in Deventer heeft een perspectief dat in het kader van de WOPs is opgesteld. Hierin staat hoe een wijk zich de komende tien jaar moet gaan ontwikkelen. De gemeente Deventer en de woningbouwcorporaties hebben de WOPs twee jaar geleden samen met bewoners, ondernemers en instellingen gemaakt.

Uitvoeringsplan 2000 en 2001

Van de uit te voeren maatregelen is een nieuw uitvoeringsplan gemaakt voor de jaren 2000 en 2001. Het gaat om het ontwikkelen van plannen voor de fysieke omgeving: op het gebied van wonen en herstructurering: het slopen en realiseren van nieuwbouw in buurten zoals de Driebergenbuurt en of de verkoop van huurwoningen. Maar er worden ook plannen ontwikkeld voor de woonomgeving, het groen, de parken en speelvoorzieningen en plannen voor de leefbaarheid: de sociale structuur en voorzieningen en werkgelegenheid.

Verder is nagedacht over de rol en positie van de bewoners in het proces van de WOP. De investeerders in de wijken betrekken bewoners bij de WOP's vooral in signalerende zin waarbij het gaat om de kwaliteit van de wijk op lange termijn.
Als aanvulling hierop wordt momenteel gewerkt aan een nieuwe opzet van de WOPs. De nieuwe opzet voor de WOPs wordt gezamenlijk met de woningcorporaties en in overleg met Wijkaanpak vorm gegeven. Over twee maanden is hierover meer duidelijk.

Wijkontwikkelingsperspectieven 1998 en 1999

Om de gestelde doelen in de opgestelde perspectieven te bereiken is gezamenlijk voor de jaren 1998 en 1999 een uitvoeringsprogramma gemaakt, dat nu is geëvalueerd. Veel van de maatregelen op het gebied van wonen, werken, groen en vervoer zijn uitgevoerd. Een aantal zaken is uitgesteld, anders uitgevoerd of niet uitgevoerd. Daarom is eind 1999 bekeken wat uitgevoerd is en welke extra maatregelen nodig zijn.

De resultaten zijn besproken met de wijkwerkgroepen waarin naast bewoners en ondernemers, vertegenwoordigers van gemeente en corporaties zitting hebben.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie