Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Noordelijke spooromleiding Venlo blijft mogelijk

Datum nieuwsfeit: 22-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Limburg
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Limburg

NOORDELIJKE SPOOROMLEIDING VENLO BLIJFT MOGELIJK

Tracé Mer-procedure IJzeren Rijn:
NOORDELIJKE SPOOROMLEIDING VENLO BLIJFT MOGELIJK

In het achtergronddocument Tracénota MER IJzeren Rijn van NS Railinfrabeheer behoort een noordelijke spooromleiding Venlo tot de mogelijkheden. In dit document
is op basis van haalbaarheidscriteria overeenkomstig de richtlijnen van de MER een eerste selectie gemaakt. Wel zal in de verdere vervolgstappen in het proces nog een beoordeling moeten plaatsvinden van milieu- en economische aspecten. In deze fase van de procedure is een noordelijke spooromleiding in Venlo wel afhankelijk gesteld van verdere internationale afspraken, omdat een deel van de omleiding op Duits grondgebied ligt.

De gedeputeerde voor verkeer en vervoer, dhr. Mat Vestjens is van mening dat de kansen voor de F3 variant, bestaande uit spoor langs de A67-omleiding Venlo- BAB40, wellicht worden vergroot als dit traject gefaseerd zou worden uitgevoerd. Als eerste fase zou in aanmerking kunnen komen de omleiding Venlo en aansluitend de BAB 40 variant door Duitsland.
Belangrijk is dat deze variant zo spoedig mogelijk op de Duitse agenda komt te staan. Een variant spooromleiding Venlo, als onderdeel van de MER studie, is daartoe een belangrijke handreiking. Dit standpunt is in het kader van de IJzeren Rijn procedure door de provincie herhaaldelijk onder de aandacht gebracht en zal ook tijdens het bestuurlijk overleg met de regio en rijkswaterstaat van vandaag om 14.00 uur in Weert worden ingenomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie