Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Renault presenteert nieuwe Trafic

Datum nieuwsfeit: 22-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
BedrijfsautoRAI

22-9-00 12:15:00

Renault presenteert nieuwe Trafic

Renault brengt op de 58e Beurs voor bedrijfswagens in Frankfurt een wereldpremière: een nieuwe compacte bestelauto die voor 95% de auto is die in de loop van 2001 op de markt zal komen. Het is een auto met een sterke en originele vormgeving. De X83 (werktitel) wordt leverbaar in een bestelversie (goederentransport) en een combiversie (personenvervoer). De nieuwe Trafic werd door Renault en Opel samen ontworpen en getuigt van lef door zijn royale vormen en van degelijkheid door de overvloed aan bescherming. De auto breekt compleet met de normen van de traditionele bedrijfsautos die we kennen. Met nieuwe motoren met commonrail, een 6-versnellingsbak en veiligheid van het hoogste niveau in zijn categorie zou de nieuwe Trafic best de nieuwe referentie in het segment van de compacte bestelautos (max. toelaatbaar gewicht (GVW) tussen 2 en 2,8 ton) kunnen worden.

De bedrijfsautomarkt onderscheidt zich door een behoorlijke mix van bestelautos die 50% van de Europese markt vertegenwoordigen in 2000. De compacte bestelauto vertegenwoordigt op zich 50% van het totale segment bestelautos in Europa.

Een uitgesproken en duidelijke stijl voor professioneel gebruik

De kracht van Renault is haar vermogen tot innoveren. Op een bedrijfsautomarkt die volop in ontwikkeling is, vormt de nieuwe Trafic geen uitzondering op de regel. Met zijn duidelijke en uitgesproken stijl geeft de auto een dynamische, maar ook solide indruk en breekt hij met de klassieke norm die geldt voor bedrijfswagens.

Hij is modern en gewaagd door zijn voorover hellende voorkant en zijn strakke lijnen en hij geeft een veilige indruk door de overlappende flankbeschermingen en de massieve bumper waarbij gelet is op de eisen voor professioneel gebruik.

De toegang tot de bestuurdersplaats, waarvan de ergonomie bestudeerd werd ten behoeve van comfort en efficiëntie, is gemakkelijker geworden dankzij een bestuurdersruimte die de naam jumbo-effect heeft gekregen, zonder dat dit een negatieve invloed heeft op de totale hoogte van de auto. In combinatie met de brede portieren en deuren zorgen een lage drempel en de verticale flanken van de auto die garant staan voor een perfect vierkante ruimte achter voor een optimale laadruimte.

Het design van de nieuwe TRAFIC plaatst de auto duidelijk bij de luxe-uitvoeringen van het segment van de compacte bestelauto. Dit is bijvoorbeeld te zien aan de prachtige de honingraatvormige, chromen grille met logo, waarbij de ontwerpers zich met name hebben laten inspireren door de Scénic.

De auto past in de sfeer van de Renault Kangoo door de look van zijn grote koplampen vóór, de verticaal geplaatste achterlichten en de wielkuipen. De nieuwe Trafic is ontworpen door de Afdeling Industrieel Design van Renault, die in het Technocentre gevestigd is en is ontwikkeld door de engineering van de iDVU Renault in Villiers St Frédéric, regio Parijs.

Een gebruiksvoorwerp dat is afgestemd op iedere behoefte

De nieuwe Trafic zal vanaf de lancering verkrijgbaar zijn in twee lengtes en twee laadvermogens (1000 en 1200 kg) zodat het aanbod optimaal afgestemd is op ieder beroep. De bestel- en combiversie (deze laatste verkrijgbaar als 2, 3, 5, 6, 8 of 9 plaatsen) zullen verkrijgbaar zijn vanaf de lancering en de versie platform-cabine, die ideaal is als basis voor extra aanpassingen zoals koelwagens of bijvoorbeeld campers, zal op de markt worden gebracht aan het einde van 2001. Daarmee vormt de nieuwe Trafic een perfecte aanvulling op het gamma bedrijfsautos van Renault, dat al bestaat uit de Kangoo Express, de Kangoo Express Grand Volume en de Master met zijn talrijke versies.

Binnen biedt de nieuwe Trafic vernuftig comfort

Het functionele dashboard met talrijke opbergvakken is een synthese van strak design, comfort en gebruiksgemak. Het interieur van de nieuwe Trafic lijkt sterk op dat van de monospaces vanwege haar ergonomie. Zo beschikt het over een dashboardkap die voorkomt dat documenten in de voorruit weerspiegelen en over een voorbereiding voor de installatie van een mobiele telefoon.

Om ergonomische redenen is de versnellingspook op het dashboard geplaatst (vrije doorgang naar de laadruimte) waarop we ook twee bekerhouders vinden, een verplaatsbare asbak (die we al kennen van de Espace) en een dashboardkastje dat gekoeld is als de auto voorzien is van een aircosysteem.

Een bedrijfsauto met topklasse functies

De autos die op de beurs van Frankfurt worden onthuld, bieden ook echte topklasse accessoires, zoals bijvoorbeeld een radio-CD-speler, lichtmetalen velgen en (in de combiversie) het nieuwe navigatiesysteem Carminat, dat mooi geïntegreerd wordt in het dashboard. Het 16/9 high resolution kleurenscherm, dat de informatie weergeeft, bevindt zich op het middengedeelte van het dashboard. Door een nieuwe indeling van het bedieningspaneel is het eenvoudiger om de bestemming in te voeren en kan gemakkelijker met de computer worden geconverseerd. En er is een belangrijke nieuwe functie: voortaan houdt het navigatiesysteem rekening met de verkeersinformatie afkomstig van FM-zenders met RDS-TMC (Radio Data System - Traffic Message Channel) codeersystemen. De gebruiker wordt dus in real time op de hoogte gehouden van de verkeersituatie (file, wegwerkzaamheden, ongelukken, enz.) en krijgt een alternatieve route aangeboden. Ook is er geschreven informatie en beelden uit de Michelin toeristische gidsen beschikbaar voor de presentatie van geselecteerde bestemmingen.

Krachtige motoren en een transmissie met 6 versnellingen

De gepresenteerde bestelauto en de combi hebben respectievelijk een Renault turbodieselmotor 1.9 dCi met 100 pk en een 2.5 dCi 16v met 133 pk die kracht, koppel, laag verbruik en beperkte gebruikskosten combineren dankzij de directe inspuiting met commonrail techniek. Het volledige gamma zal bestaan uit vier motoren: de 1.9 dCi met 80 en 100 pk en de benzinemotor 2.0 16v met 120 pk, die vanaf de introductie leverbaar zullen zijn en het daarop volgende jaar aangevuld zullen worden met de 2.5 dCi met 133 pk.

De nieuwe handgeschakelde 6-bak van Renault, de PK6 zal standaard worden gecombineerd met de 1.9 dCi met 100 pk, de 2.5 dCi en de 2.0 16v. Deze versnellingsbak biedt veel voordelen: de grotere opening zorgt voor een efficiënter gebruik van het potentieel van de dieselmotoren die over een ruimer koppel beschikken vanaf de laagste toerentallen; het goed op elkaar aansluiten van de overbrengingsverhoudingen beperkt de toerentallen waardoor ook het verbruik en het geluidsniveau dalen. Korte overbrengingsverhoudingen zorgen voor een beter gebruik van het motorkoppel waardoor de auto beter accelereert in de tussenliggende versnellingen. Bovendien zijn het verbruik en het geluidsniveau laag op de snelweg.

Het hoogste veiligheidsniveau van haar categorie

De nieuwe Trafic heeft één van de meest ambitieuze eisenpakketten op het gebied van veiligheid. Zo zijn ze uitgerust met een voortrein die de auto een haast even hoog niveau op het gebied van veercomfort en koersvastheid biedt als de monospaces van het Renault gamma, met name dankzij een stabilisatorstang met scharnierbevestiging op de eenheid veer - schokdemper.

Achter zorgt het concept van een draaibare achteras met getrokken draagarmen en panhardstang, naast een uitstekend compromis tussen comfort en dynamica, dat een kenmerk is van de meeste monospaces, voor een efficiënte filtering van de trillingen die rijgeluiden veroorzaken. Het gebruik van lastafhankelijke, hydraulische schokdempers (gekoppeld aan de variabele flexibiliteit van de vering) zorgt voor een verbetering van het moeilijke compromis van comfort bij lichte en zware belasting.

De nieuwe Trafic krijgt ook 16 inch wielen en 4 schijfremmen waardoor deze seriegeproduceerde auto een remgedrag kan garanderen dat de Trafic tot referentie in het segment van de compacte bestelautos zal maken.

Vanaf 22 september is er een eigen internetsite voor de nieuwe Renault Trafic onder de naam www.newtrafic.renault.com.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...