Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Inschrijving Cavallino en AutoVisie voor DTCC 2001

Datum nieuwsfeit: 22-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
AutoRai

Cavallino en AutoVisie van start in DTCC 2001 22-9-00 12:30:00. Na een aantal succesvolle jaren binnen het Dutch Touring Car Championship (DTCC) schrijven Cavallino Engineering uit Loosdrecht en automagazine AutoVisie reeds in voor het komende seizoen. Zij doen dat met een onverwachte maar beslist kansrijke nieuwkomer op het circuit: de Lexus IS 200.

De keuze voor de Lexus IS 200 is niet uit de lucht komen vallen. Om te beginnen wordt er in Japan al langere tijd en bovendien met succes geraced met de Alteza 200 RS, de Japanse versie van de IS 200. Bovendien bleek de IS 200 met zijn achterwielaandrijving en zescilinder-motor over de beste papieren te beschikken om het heersende geweld binnen de DTTC, het hoofd te bieden. Peter van Erp van Cavallino Engineering: Natuurlijk hebben we de auto uitgebreid bekeken en gereden. Prachtig dat je aan het onderstel en de rijkwaliteiten afleidt dat de ontwerper iets met autosport heeft. Een echte rijdersauto is het.

De komende maanden zullen Cavallino Engineering en de eerder dit jaar speciaal opgerichte afdeling Cavallino Promotions benutten om het nieuwe team volledig op de rit te zetten. Cavallino Engineering voor wat betreft de technische kant van de zaak; Cavallino Promotions voor wat betreft de commerciële kant. Met verschillende mogelijke sponsors zijn al gesprekken gevoerd en de reacties stemmen zeer positief. Maar er moet nog veel werk worden verzet om het totale plaatje rond te krijgen, aldus Peter van Erp. En ook over de teamsamenstelling is nog geen beslissing genomen, al zal Paul van Splunteren, medewerker van AutoVisie, ongetwijfeld het stuurwiel van één van de beide autos in handen nemen.

Terug

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie