Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tilburgse wint hoofdprijs met Kraslot

Datum nieuwsfeit: 22-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

BIJL PR

Bijstandsmoeder krast 10 jaar lang 100.000 gulden

Tilburgse wint hoofdprijs met Kraslot

Afgelopen dinsdag kraste een inwoonster van Tilburg één miljoen gulden met het Kraslot 10Tonner. Verspreid over een periode van 10 jaar ontvangt zij ieder jaar f 100.000,- belastingvrij. De gelukkige winnares, die anoniem wil blijven, kon haar tranen nauwelijks de baas. 'Het is echt niet te geloven. Ik heb al jaren een uitkering. Nu ben ik opeens verzekerd van 10 jaar lang een hartstikke goed inkomen.'

Het scheelde overigens niet veel of het winnende lot was gekocht door een medewerker van de winkel, Lotje International Press in Tilburg, waar de winnares haar winnende Kraslot kocht. Jeroen van Rijzewijk (20) kocht op aanraden van zijn baas, eigenaresse Els van de Besselaar, bijna het winnende 10Tonner lot. Els: 'Dit lot had ik afgescheurd voor een klant die uiteindelijk toch koos voor een ander Kraslot. Toen Jeroen zei dat hij wel een Kraslot wilde kopen, vroeg ik of hij dit afgescheurde lot wilde kopen. Hij koos ook voor een ander Kraslot. Achteraf bleek dit dus het winnende lot te zijn...' Jeroen: 'Natuurlijk baal ik wel maar het is geweldig voor die mevrouw die het geld nu heeft gewonnen. Ze was zo blij en tegelijkertijd ook helemaal in de war. We hebben haar echt een uur achter in de winkel moeten kalmeren'.

10Tonner
10Tonner is het nieuwste Kraslot van De Nederlandse KrasLoterij. Dit is het eerste Kraslot dat werkt volgens het, in het buitenland al zeer populaire, Win-for-Life principe. De winnaars ontvangen de hoofdprijs verspreid over een langere periode; in dit geval zijn de winnaars verzekerd van 10 jaar lang een ton belastingvrij. Niet eerder waren er in Nederland Krasloten te koop waarmee de winnaar een dergelijke hoofdprijs ontvangt.

Afdracht
In 1999 wonnen Kraslotenspelers in totaal bijna 100 miljoen gulden aan prijzen. De opbrengsten van De Nederlandse KrasLoterij en andere spelletjes van De Lotto (Lotto, Lucky Day en Toto) komen ten goede aan de sectoren sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. De Lotto droeg in 1999 bijna 110 miljoen gulden af aan deze goede doelen. Zo'n 49 miljoen gulden kwam voor rekening van De Nederlandse KrasLoterij.

/////

Noot voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie