Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verwijderen partyboot bij gemeente Baarn

Datum nieuwsfeit: 22-09-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Baarn

PARTYBOOT

Bij Eemlust ligt de pas afgebouwde en geschilderde partyboot aan de kade. Volgens eigenaar Richard Schellevis ligt het schip daar alleen maar op de mensen de gelegenheid te geven om op- en af te stappen. De gemeente denkt daar anders over, zij zijn van mening dat de partyboot permanent aan de kade ligt afgemeerd en hebben er in een brief aan de heer Schellevis op aangedrongen voor het schip een andere ligplaats te kiezen. Gebeurt dat binnen vier weken niet, dan wordt er een dwangsom opgelegd.
Het botert al een tijdje niet tussen beide partijen. Een tijdje terug moest Eemlust de overkapping, waarvoor geen vergunning was aangevraagd, op last van de gemeente verwijderen. Omdat Taveerne Eemlust aan het water ligt, kreeg Richard Schellevis het idee om varen en eten te combineren.
Eerst kwam er een klein bootje, wat later werd het grote partyschip aangekocht, de voormalige 'Barbara' uit Bunschoten. Een gedeelte van de Eemlust overkapping werd gebruikt om het party-dek te overkappen en er werd volop getimmerd en geschilderd. De boot heet nu 'de Amer' (oude naam voor de Eem) , heeft volgens de eigenaar nog steeds Bunschoten als thuishaven en ligt alleen aan de kade om op- en af te stappen.
Omwonenden hebben wegens parkeeroverlast geklaagd bij de gemeente, waarop de gemeente dus in bovengenoemde brief de heer Schellevis heeft gesommeerd zijn schip binnen vier weken voor Eemlust te verwijderen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie